Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Svētki Nīderlandē

Koncerti, meistarklases, zibakcijas

Laikraksts Latvietis Nr. 497, 2018. g. 14. martā
Ingūna Grietiņa-Dārziņa un Gunita Kronberga -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

LR kultūras ministre Dace Melbārde un ELA priekšsēdis Kristaps Grasis sniedz uzrunas dalībniekiem un skatītājiem. FOTO Eiropas Latviešu apvienība.

Deju uzveduma dalībnieki noslēgumā. FOTO Eiropas Latviešu apvienība.

Svētku Lielkoncertos zāles piepildītas. FOTO Eiropas Latviešu apvienība.

Ieskats svētku tirdziņā. FOTO Eiropas Latviešu apvienība.

Piektdien, 23. februārī, plkst. 20.00 notika svētku atklāšana, kuru ar savu klātbūtni pagodināja LR kultūras ministre Dace Melbārde, LR vēstniece Nīderlandes, Beļģijas Karalistēs, Luksemburgas Lielhercogistē Ilze Rūse, Roosendaal pilsētas mērs Jacques Niederer, ELA valdes priekšsēdis Kristaps Grasis. Atklāšanā koncertēja Latvijā pazīstami mākslinieki Latvian Voices un Žoržs Siksna.

Sestdien, 24. februārī, norisinājās meistarklases, zibakcijas pilsētā un Koru Lielkoncerts, kur svētku kulminācijā kopkorī vienojās latviešu un nīderlandiešu koru dziedātāji. Un dienas nobeigumā ar lustīgiem dančiem kopā ar folkloras mūzikas grupām Austrumkalns, Hāgenskalna muzikanti un visiem iemīļoto tenoru Žoržu Siksnu norisinājās Svētku balle.

Savukārt svētdien, 25. februārī, plkst.13.30 notika Deju uzvedums un visas dienas garumā aktivitātes visai ģimenei, amatnieku tirgus un latviešu ēdienu degustācija.

„Viss ir izdevies ar uzviju un gandarījums par padarīto un gūtajām emocijām nerimstas. Īpašs prieks, ka izdevās izcilo latviešu vokālo grupu „Latvian Voices“ atkal dzirdēt Rosnedālē, šoreiz kopā ar kopkori, tas bija vienreizēji,“ tā pasākuma lokālais organizators Fons Papendorp.

„Piektdien, ierodoties Rozendālē, ejot pa vecpilsētu,  vairākkārt izdzirdēju Latvijas himnu, domāju, ka tā ir sagadīšanās. Sestdien, zvanu tornī spēlēja latviešu populārās dziesmas un svētdien, apmeklējot zvanu torni, es ieraudzīju to brīnumu, gluži kā ērģeles, zvanu instrumentu spēlēja kāds kungs, kurš neslēpa savu sajūsmu par latviešu dziesmām un grāmatu, ko viņam sagādājusi vietējās organizatoru darba grupas vadītāja Gunita Kronberga. Tas bija ārkārtīgi aizkustinoši, līdz asarām un apliecinājums mūsu mīļajai Latvijai tās simtgades gadā un šo svētku nozīmei vietējo vidū. Ir sajūta, ka vēl ilgi Rozendālē skanēs vārds Latvija un latvieši,“ par savām sajūtām stāsta svētku dalībniece, LBĪ kora eLVē dziedātāja Indra Jākobsone.

Skaistā sapņa daļiņa atkal ir izsapņota un jau ar lielu nepacietību gaidām nākamo, RKSE, Dienvidu reģionā, Turcijā, Antālijā, no 27. aprīļa līdz 29. aprīlim, aicina Inguna Grietiņa-Dārziņa.

Svētku norisi atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Latvijas Republikas vēstniecība Nīderlandes karalistē, Pasaules Brīvo Latviešu Apvienība, latvieši.com.

ELA ir apvienojušās 23 latviešu un latviešu sadraudzības nevalstiskās organizācijas no 18 Eiropas valstīm ārpus Latvijas. ELA mērķis ir pārstāvēt Eiropas latviešu diasporas intereses, saskaņot tās biedru organizāciju darbību informācijas, latviskās izglītības un kultūras un pilsoniskās līdzdalības jomās, kā arī veicināt sadarbību starp biedru organizācijām un ar radniecīgām organizācijām.

Ingūna Grietiņa-Dārziņa,
ELA prezidija biedre, kultūras referente, projekta idejas autore un vadītāja

Gunita Kronberga,
Biedrības „LVkorisNL“ un Svētku rīcības komitejas vadītāja Niderlandē

Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com