Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


EP deputāts Krišjānis Kariņš

„ASV vēlētāji ir nobalsojuši par radikālām pārmaiņām“

Laikraksts Latvietis Nr. 436, 2016. g. 13. nov.
Ieva Zīberga -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„ASV vēlētāji ir nobalsojuši par radikālām pārmaiņām, paužot neapmierinātību ar esošo politiku. Šāds sentiments nav svešs arī Eiropā un Latvijā. Mums jāsaprot, ka ASV iespējams vairs nebūs tāda, kā līdz šim. Vienlaikus jaunievēlētā prezidenta pirmā runa liecina, ka tomēr amats varētu pārņemt Trampu nevis Tramps amatu,“ komentējot ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu norāda Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība/ETP).

K. Kariņš uzsver, ka šobrīd lielākā grūtība ir tā, ka nav skaidrs, ko Donalda Trampa ievēlēšana ASV un pasaulei nozīmēs dienu pēc inaugurācijas: „Republikāņu partija vairs nav tā paredzamā partija, kas iepriekš. Ja iepriekš pie Republikāņu uzvaras varējām prognozēt, ka ASV tiks pazemināti nodokļi un atvērtas robežas tirdzniecībai, tad šobrīd pati partija ir mainījusies, un nav skaidrs, kāda būs tās īstenotā politika. It īpaši tas attiecas uz ASV īstenoto ārpolitiku.“

K. Kariņš, komentējot ASV prezidenta vēlēšanas, arī norāda, ka abi prezidenta kandidāti kampaņas laikā ļoti koncentrējās uz ASV iekšpolitiku, tādēļ iespējams, ka Tramps vairāk nodosies problēmu risināšanai ASV iekšienē, un mazāk tam, kas notiek pasaulē.

Krišjānis Kariņš Eiropas Parlamentā strādā Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā, Ekonomikas un monetāro lietu komitejā un Izmeklēšanas komitejā saistībā ar krāpšanos ar emisiju mērījumiem autobūves nozarē.

Ieva Zīberga
Eiropas Parlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa padomniece
2016. gada 9. novembris



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com