Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas baptistu VIII Dziesmu svētki Cēsīs

Vairāki simti mūziķu piedalīsies

Laikraksts Latvietis Nr. 368, 2015. g. 10. jūlijā
Dainis Pandars -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Vairāki simti koru, ansambļa dziedātāju un mūziķu no 13. – 19. jūlijam pulcēsies Cēsīs uz Latvijas baptistu VIII Dziesmu svētkiem Dziesma Latvijas dvēselei, lai klausītājus no tuvākām un tālākām vietām uzrunātu caur mūziku, vienotu dziesmā un stiprinātu Latvijas iedzīvotāju kristīgo identitāti.

„Cēsis pozicionējam kā Latvijas kultūras galvaspilsētu. Esam ne tikai mājvieta visaugstākā līmeņa reģionālai koncertzālei un lielākajam mākslas festivālam ārpus Rīgas, bet arī lieliskai izstāžu zālei, fantastiskam muzejam un nu arī modernai bibliotēkai. Turklāt teju katrs cēsnieks ir savā veidā saistīts ar kultūru. Vasara ir īstais laiks, kad uzzied gan pilsēta, gan arī tās kultūras dzīve. Tādēļ liels prieks, ka mūsu jau tā krāšņo kultūras piedāvājumu papildinās arī LBDS VIII Dziesmu svētki,“ apmeklēt Cēsis gaidāmajos svētkos mudina pilsētas mērs Jānis Rozenbergs.

Septiņu dienu laikā baptistu dziesmu svētkos Cēsīs ir paredzēti muzikāli priekšnesumi un koncerti, bērnu un jauniešu muzikālā nometne, gleznu izstāde, aktivitātes bērniem un jauniešiem, sociālais un brīvprātīgais darbs pilsētā, konference uzņēmējiem un daudz kas cits.

Viens no dziesmu svētku organizatoriem ir komponists Ēriks Ešenvalds, kurš piedalīsies arī lielkoncertā Cēsu pils parkā. Tāpat svētku laikā būs iespējams noklausīties pianista Reiņa Zariņa solokoncertu, dziedātāju Marlēnas un Arvīda Keiņu uzstāšanos, Cēsu baptistu draudzes zvanu ansambļa koncertu, kā arī piedzīvot koru maratonu. Koru maratonā piedalīsies dažādi draudžu kori, kuri izpildīs 1 – 2 dziesmas, radot muzikālu zibakciju dažādās Cēsu pilsētas vietās.

„Reiz Vidzemē 18. gs. sākās Brāļu draudžu atnestā atmoda, kas dāvāja pavērsienu visas mūsu tautas vēsturē un ielika pamatus, kas darīja iespējamu Latvijas Valsts dibināšanu 1918. gadā. Aicinu uz Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) VIII Dziesmu svētkiem Cēsīs, lai kopīgi pateiktos Dievam un apzinātos, kas ir vērtīgākais, ko šodien, 21. gadsimtā, varam dot savai valstij, tautai un pasaulei,“ uz gaidāmajiem svētkiem aicina LBDS bīskaps Pēteris Sproģis.

Šogad aprit 90 gadi kopš pirmajiem Latvijas Baptistu draudžu savienības Dziesmu svētkiem, kuri notika 1925. gadā no 20. –21. jūnijam Liepājā, tajos piedaloties 1100 dziedātājiem. Baptistu konfesijā koru dziedāšanai vienmēr ir bijusi nozīmīga loma, jo nereti piektā daļa draudžu locekļu ir bijuši kora sastāvā. 155 gadu ilgajā baptistu pastāvēšanas vēsturē Latvijā, vairumā draudžu četrbalsīgā dziedāšanā joprojām ir saglabājusies.

Dziesmu svētkos ir aicināti piedalīties ne tikai visu deviņdesmit vienu Latvijas baptistu draudžu locekļi, bet arī citu kristīgo konfesiju pārstāvji un cilvēki, kuri ikdienā neapmeklē baznīcu.

Vairāk informācijas par Latvijas baptistu VIII Dziesmu svētkiem Dziesma Latvijas dvēselei Cēsīs var atrast mājas lapā: www.lbds.lv

Dainis Pandars
LBDS VIII Dziesmu svētku preses sekretārs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com