Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


MLV gada noslēgums

Melburnas Latviešu vidusskola spēs turpināt darbību

Laikraksts Latvietis Nr. 627, 2020. g. 9. dec.
Ingrīda un Andris Eimaņi -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLV_2v

No kreisas: Roberts Meiberlijs (Maberly), Oskars Eimanis, Andrejs Cīrulis, Jāna Rone, Maija Dārziņa, Karmena Drēziņa, Čarlija Veiklina (Wakelin). FOTO Ingrīda Eimane.

No kreisas: Roberts Meiberlijs (Maberly), Oskars Eimanis, Andrejs Cīrulis, Jāna Rone, Maija Dārziņa, Karmena Drēziņa, Čarlija Veiklina (Wakelin). FOTO Ingrīda Eimane.

MLV skolotāji un kasieri. Pirmā rindā no kreisas: Karīna Jaunalksne, Ieva Kaina, Līga Dārziņa. Otrā rindā: Kārlis Brēmanis, Kalvis Jaunalksnis, Edīte Atvara. Aizmugurē Edmunds un Lija Roņi. FOTO Dāvids V. Dārziņš.

Cik jauki, ka pēc tik ilga laika un daudzām ZOOM stundām mēs varējām atkal visi kopā satikties kā skolas saime un atzīmēt beidzamo 2020. gada skolas dienu sestdien, 28. novembrī.

Kopš 1972. gada Melburnas Latviešu vidusskolā (MLV) ir daudziem latviešiem bijis sirds darbs, kurā viņi ir ieguldījuši ne tikai laiku, bet naudu un pūles, lai turpinātu audzināt mūsu Melburnas jauniešus latviskā vidē. Mudinām visiem skolēniem nākotnē izvēlēties turpināt aktīvi kopt mūsu latviešu valodu un kultūru. Mēs visi esam daļa no mazā ekskluzīvā kluba... tā ir latviešu tauta, kura ir izkaisīta plašā pasaulē jeb diasporā. Prezidents Levits šogadu atkal uzsvēra, ka Latvija 21. gs. intensīvi meklē, kā iesaistīt diasporu ar Latvijas nākotni. Meklēsim tās iespējas un veidus, kā turpināt mūsu latviešu sabiedrību šeit – Melburnā un arī kā sadarboties ar Latviju, lai mēs lepni varam teikt – Es arī esmu latvietis.

Izsakām liels paldies visiem mūsu burvīgajiem MLV skolotājiem par aktīvo darbību, pavadot jūsu brīvās sestdienas rītus, audzinot Melburnas jauniešus latviskā vidē. Šogad mums MLV saimē bija skolotājas Līga Dārziņa, Ieva Kaina un Karīna Jaunalksne. Atsevišķās valodas klases mācīja Kārlis Brēmanis, Ieva Kaina un Edīte Atvara. Jauniešu kori vadīja Jolanta Lārmane.

Jāpasakās arī MLV kasierim Kalvim Jaunalksnim par ciešo naudas kontroli, kā arī latviešu nama kooperatīvam par ilggadīgo atbalstu ar telpu apgādi un kafejnīcas darbiniekiem (pirmajā ceturksnī), kuri sestdienas rītos cītīgi gādāja par mums visiem.

Šī gada beigās mūsu skolai būs lielas pārmaiņas, jo no mūsu MLV vides mēs atvadīsimies no mūsu ilggadīgajām trim skolotājām: Līgas, Ievas un Karīnas. Mīļi sakām viņām paldies par ilgi nostrādātajiem gadiem, kuros viņas visas ar tādu lielu sajūsmu devās vai nu uz Latviešu namu, vai šogad, kad mācīja stundas internetā – ZOOM video.

MLV ir pašreiz vienīgā latviešu vidusskola, kura vēl aktīvi darbojas Austrālijā. MLV varēs tikai turpināt, ja skolēni vēlas piedalīties mācībās, skolotāji turpina ziedot savu laiku un vecāki atbalsta MLV skolas darbību. Nākotnē vajadzēs vēl aicināt klāt jaunus, papildus darbaspēkus. Tālāk par jauno skolas vadību un skolotājiem tiks izziņots pirms nākamā – 2021. gada skolas sākumam, jo turpmākie MLV plāni mums vēl veidojas, bet izskatās pozitīvi – MLV vēl spēs turpināt darbību.

Šogad vidusskolas klasēs sadalījums bija šāds:

  • pirmajā klasē ir 2 skolēni (iesākam gadu ar 5 studentiem);
  • otrajā klasē ir 2 skolēni;
  • trešajā klasē ir 7 skolēni, kuri šodien kā abiturienti atstās mūsu skolas saimi.
  • Pieaugošo valodas klasēs mums šogad bija 15 audzēkņi, kurus arī attalināti mācīja Kārlis Brēmanis, Edīte Atvara un Ieva Kaina.

Šis bija trešais gads Ingrīdai un man – kā MLV skolas vadītājiem. COVID slimības dēļ mēs kopš marta mēneša esam visi bijuši attālināti no skolēniem un skolotājām. Pateicoties jaunai interneta tehnoloģijai ZOOM, MLV, vēl spējām aktīvi turpināt savu darbību katru sestdienas rītu.

Atskatoties uz šiem trim gadiem, mēs esam lepni uz to, ko MLV ir veikusi kā skolas saime. Šis arī būs mūsu beidzamais gads ar MLV, jo atkāpsimies no vadības amata.

Pateicamies šī gada skolēniem par jūsu pacietību, sadarbību, humoru un laika ziedojumu sestdienās mācoties mūsu tautas un ģimenes valodu. Mēs šogad atvadāmies no septiņiem abiturientiem, kuri ir – Andrejs Cīrulis, Maija Dārziņa, Karmena Drēziņa, Oskars Eimanis, Roberts Meiberlijs (Maberly), Jāna Rone un Čarlija Veiklina (Wakelin). Novēlam viņiem visiem gaišu nākotni!

Andris un Ingrīda Eimaņi
MLV vadītāji



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com