Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pasniegtas Lielās mūzikas balvas 2013

Svinīga ceremonija Latvijas Nacionālā operā

Laikraksts Latvietis Nr. 304, 2014. g. 9. apr.
Rinta Bružēvica -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Lielās mūzikas balvas 2013 pasniegšanas svinīgā ceremonija Latvijas Nacionālā operā. FOTO Publicitātes foto.

Lielās mūzikas balvas 2013 pasniegšanas svinīgā ceremonija Latvijas Nacionālā operā. FOTO Publicitātes foto.

4. martā Latvijas Nacionālajā operā ar Hennessy atbalstu notika Lielās mūzikas balvas 2013 pasniegšanas svinīgā ceremonija, kurā tika pasniegtas balvas deviņās kategorijās.

Par mūža ieguldījumu balvu saņēma dziedātāja Regīna Frinberga; par Gada izcilāko Eiropas mūzikas projektu Latvijā balvu saņēma Riharda Vāgnera operu tetraloģijas Nībelunga gredzens iestudējums Latvijas Nacionālajā operā.

Kategorijā Gada koncerts balvu saņēma Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts 27. septembrī Lielajā ģildē – solists Egils Siliņš, diriģents Vladimirs Fedosejevs (rīkotājs – LNSO).

Kategorijā Gada uzvedums tika apbalvots Jura Karlsona baleta Karlsons lido... iestudējums Latvijas Nacionālajā operā; diriģents Mārtiņš Ozoliņš, horeogrāfs Aivars Leimanis (rīkotājs – Latvijas Nacionālā opera).

Par izcilu darbu ansamblī balvu ieguva pianiste Herta Hansena, savukārt kategorijā Par izcilu sniegumu balvu saņēma pianists Reinis Zariņš par solopartiju Vitolda Lutoslavska Klavierkoncertā Cēsu mākslas festivālā 12. jūlijā Cēsu Sporta kompleksa Festivāla zālē, kā arī par solokoncertu Mīlestība festivālā Dominante 23. augustā Rīgas Sv. Pētera baznīcā un solokoncertu 14. novembrī Latgales vēstniecībā Gora.

Lielo mūzikas balvu kategorijā Par izcilu interpretāciju saņēma klarnetists Egīls Šēfers par solopartiju Volfganga Amadeja Mocarta Klarnetes koncerta atskaņojumā 16. februārī Lielajā ģildē ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Lucu Kēleru, kā arī par solopartiju Romualda Kalsona Klarnetes koncerta atskaņojumā ar Sinfonietta Rīga un Normundu Šnē 10. maijā Lielajā ģildē. Kategorijā Gada jaundarbs tika apbalvots Jānis Petraškevičs par Fantāzijskaņdarbu ansamblim Darkroom, kura Latvijas pirmatskaņojums notika 5. oktobrī LNO Jaunajā zālē Ensemble Modern un diriģentes Anu Tali izpildījumā.

Kategorijā Gada jaunais mākslinieks balvu saņēma diriģents Jānis Liepiņš. Turklāt kategorijas Gada jaunais mākslinieks laureāts saņēma arī Hennessy naudas balvu 2000 eiro profesionālās izaugsmes un prasmju papildināšanai studijās vai meistarklasēs.

Lielās mūzikas balvas 2013 publikas simpātijas balsojumā portālā Delfi īpašo balvu, Delfu torti, saņēma saksofonists Oskars Petrauskis. Saskaņā ar nolikumu katrs balvas laureāts saņem sudraba statueti un naudas balvu 1500 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Rinta Bružēvica
Lielās mūzikas balvas 2013 preses sekretāre



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com