Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ziemassvētku svinības 2013

Latviešu Centrā Minsterē

Laikraksts Latvietis Nr. 291, 2014. g. 7. janv.
Laila Moreina -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ziemassvētku vecītis atjāja ar ēzeli. FOTO Ovens (Owen) Šneiders.

Ziemassvētku svinības Minsterē. FOTO Viktors Kangeris.

2013. gada 14. decembris bija īpaša diena, jo Latviešu Centrā Minsterē notika Ziemassvētku svinības. Sarīkojums sākās plkst. 15.00, un bija sanākuši, apmēram, 100 cilvēki; visvairāk bija bērnu.

Pasākums tika atklāts ar tradicionālo eglītes svecīšu iedegšanu, un iesākumā tika nodziedāta dziesma Katru gad' no jauna. Sarīkojumu atklāja Valda Dundare ar dēlu Pēteri. Ciemos bija ieradušās četras rūķu meitenes no Latvijas, Alūksnes, piedāvājot bērniem un pieaugušajiem ielūkoties un iejusties tajā, ko rūķi dara, Ziemassvētkus gaidot. Bērniem bija lieli prieki, jo viņi uzveduma laikā tika aktīvi iesaistīti spēlēs un rotaļās.

Ziemassvētku vecītis šogad ieradās nu pavisam neierastā veidā, atjājot pie bērniem ar īstu ēzeli. Tad tika skaitīti pantiņi, un katrs mazais rūķēns no Ziemassvētku vecīša saņēma savu ilgi gaidīto pārsteiguma tūtu. Tūtā iekšā bija saldumi no Latvijas, piemēram, konfektes Gotiņa un Kāruma sieriņi, kuri Vācijā nemaz tik bieži nav dabūjami.

Pēc uzveduma sekoja groziņu vakars, kuram par godu čaklie vecāki bija sanesuši dažnedažādas delikateses, pie kam lielākā daļa no tām bija pašu gatavotas. Pateicoties viņiem, galds bija liels un bagātīgs. No Latviešu Centra Minsterē puses tika piedāvāts latviešu tradicionālais Ziemassvētku ēdiens – pelēkie zirņi ar speķi, kā arī karstvīns ar apelsīniem.

Māju sajūtu palīdzēja radīt Ziemassvētku tirdziņā iegādājamās preces no Latvijas. Šogad varēja nopirkt tādas tautā iemīļotas preces kā pelēkos zirņus, štovētus kāpostus, rudzu maizi, Rīgas Melno balzamu, cepumus Selga, Laimas piparkūkas, Skrīveru saldumus un citus produktus. Tirdziņā varēja nopirkt arī pašu adītas vilnas zeķes, šalles, cepures un citus latviskus, pašdarinātus izstrādājumus.

Īpašu paldies sakām Ingai Pētersonei un Zuzei Krēsliņai-Silai par pasākuma plānošanu, organizēšanu, telpu iekārtošanu un Ziemassvētku noskaņas radīšanu; Valdai Dundarei par dzīvīgo iesaistīšanos pasākuma tapšanā un norisē, kā arī Latviešu Kopībai Vācijā par atbalstu!

Laila Moreina,
Erasmus praktikante LCM
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com