Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas goda konsulu 11. sanāksme

Pilna programma trīs dienu garumā

Laikraksts Latvietis Nr. 808, 2024. g. 18. jūlijā
Jānis Roberts Dēliņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Rīgas pilī goda konsuli ar partneriem no ASV, Kanādas, Vācijas un Austrālijas. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

No kreisās: Goda konsuls Vermontas štatā ASV Daris Gunārs Dēliņš, goda konsuls Dienvidaustrālijā Dr. Valdis Tomanis un goda konsuls Viktorijā un Tasmanijā Jānis Roberts Dēliņš. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

No kreisās: Goda konsuls Dr. Valdis Tomanis, menedžeris Latvijas Olimpiskā komitejā un goda konsuls Jānis Roberts Dēliņš. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

Latvijas goda konsulu un uzņēmēju kontaktbirža. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

Goda konsuli Valmierā. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

Goda konsuli Valmierā. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

Goda konsuli Kosmosa izziņas centrā Cēsīs. FOTO no Jāņa Roberta Dēliņa personīgā arhīva.

Latvijas goda konsulu vienpadsmitā sanāksme norisinājās no šī gada 1. līdz 3. jūlijam Rīgā, Valmierā un Cēsīs. Sanāksmē piedalījās ap 90 goda konsuli no vairāk nekā 40 valstīm. No Austrālijas bija ieradušies: Dr. Valdis Tomanis, Jānis Roberts Dēliņš un goda konsula kandidāti Imants Kīns un Mārtiņš Česlis.

LR Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs un ministrijas Valsts protokols izstrādāja sanāksmes programmu. Sanāksmi vadīja Andris Pelšs, savukārt visas trīs sanāksmes dienas goda konsulus pavadīja un sanāksmes sekmīgu norisi nodrošināja Valsts protokola amatpersonas Zane Ventere un Kristaps Gulbis.

Sanāksmes pirmajā dienā – 1. jūlijā goda konsulus uzrunāja Latvijas Ārlietu ministrijas Valsts sekretārs Andris Pelšs, Latvijas valsts ministru prezidente Evika Siliņa, ārlietu ministrijas Valsts sekretāra vietnieks, politiskais direktors Andžejs Viļumsons, Satiksmes ministrs Kaspars Briškens, Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis, Konsulārā departamenta direktore Agnese Saliņa un Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomes sekretariāta speciālo uzdevumu vēstnieks Andrejs Pildagovičs. Pieņemšanā un pusdienās LR Saeimas namā goda konsulus uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

1. jūlija vakarā Rīgas pilī goda konsulus uzņēma Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, un notika pieņemšana.

Sanāksmes otrajā dienā – 2. jūlijā goda konsuli devās uz Baltic Beach Hotel Jūrmalā, kur notika Latvijas uzņēmēju kontaktbirža. To atklāja Ārlietu ministre Baiba Braže, piedaloties arī Ekonomikas ministram Viktoram Valainim, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ( LTRK) pārstāvei Katrīnai Zariņai un Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora vietniecei investīciju un enerģētikas jautājumos Laurai Štorvaldei. Atceļā uz Rīgu goda konsuli apmeklēja SAF Tehnika JSC ražotni.

3. jūlijā goda konsuli ar partneriem devās četros autobusos uz Valmieru un Cēsīm, kur viņi tikās ar pašvaldības pārstāvjiem. Valmierā goda konsuli apmeklēja pilsētas koncertzāli un vecpilsētas senāko daļu, kur atrodas Valmieras muzejs. Valmieras pils mūra ielokā goda konsuli ēda pusdienas. Cēsīs goda konsulus sveica Cēsu novadu domes priekšsēdis Jānis Rozenbergs un viņus pavadīja pastaigā pa pilsētas ielām. Goda konsuli arī apmeklēja Kosmosa izziņas centru.

Dienas noslēgumā LR Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs koncertzālē Cēsis goda konsuliem un viņu partneriem rīkoja vakariņas.

Latvijas goda konsuli ļoti atzinīgi izteicās par LR Ārlietu ministrijas izstrādāto goda konsulu 11. sanāksmes programmu un tās sekmīgo norisi.

Jānis Roberts Dēliņš,
LR goda konsuls Melburnā
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com