Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Elenora Laimdota Lindiņa 22.01.1922. – 16.08.2020.

Atvadoties no mūsu mīļās Laimas Lindiņas

Laikraksts Latvietis Nr. 613, 2020. g. 9. sept.
Eva Brennere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Lindina

Laima Lindiņa
22.01.1922. – 16.08.2020.

Mīļā Laima! Tiešām skumji, ka Tu mūs atstāj, bet paliek skaistas atmiņas.

Tu ar manu dēlu Robertu iepazinies 1976. gadā, kad viņš vairākus gadus dzīvoja Anglijā, kur Līdsas (Leeds) pilsētā Tev bija zobārstniecības kabinets, un Tu aktīvi piedalījies vietējā politiskā darbībā un bieži tikies ar tā laika valdības un politiskiem darbiniekiem.

Tu piedzimi 1922. gadā Latvijā. Otrā pasaules kara bēgļu gaitās nokļuvi Vācijā, kur satiki jauku latviešu jaunieti Sigurdu Lindiņu, tikāt salaulāti, izceļojāt uz Angliju, kur Tu izstudēji par zobārsti, kas bija Tava mūža profesija. 1988. gadā Tu un Sigurds pārcēlāties uz dzīvi Melburnā, Austrālijā. Kāpēc?

Kā tas dzīvē sanāk. Tev bija vecāka māsa Irma Beņķe, kurai bija dēls Juris. Austrālijas latviešu jauniete Selga Rubene, kas bija izstudējusi farmāciju, aizbrauca uz Angliju, sapazinās ar Juri Beņķi, samīlējās, salaulājās, nolēma, ka dzīvos Austrālijā. 1985. gadā Tava māsa, Jura māte, kas tad bija atraitne, nolēma, ka grib būt kopā ar dēlu un viņa ģimeni un arī pārcēlās uz dzīvi Austrālijā.

Kad Tu izbeidzi savu zobārstniecības praksi, arī Tu ar vīru nolēmi pārcelties uz Austrāliju Melburnā, tuvu pie māsas un viņas dēla ģimenes un to izdarīji 1988. gadā.

Pēc tam, kad Latvija atguva neatkarību, dažus gadus vēlāk Selga un Juris pārcēlās uz dzīvi Latvijā, un Jura māte un Selgas māte brauca līdzi.

Šoreiz Laima nesekoja. Abi ar vīru bija labi Melburnā iedzīvojušies, bija liels draugu pulks, kurā arī es ar vīru Edgaru un dēliem Robertu ar viņa ģimeni un Viktoru sastāvējām, bieži viesojāmies viens otra mājās.

Vienmēr jaukā atmiņā paliek daudzās viesības Tavās mājās skaistajā dārzā, īpaši Tavas un vīra Sigurda dzimšanas dienas, kas bija tik tuvu kopā, ka svinējāt vienā reizē. Skaists pārsteigums bija, ka reiz pāris viesu atnesa lielu grozu ar zemenēm, kuras no rīta paši bija salasījuši dārzniecībā, cik jauki smaržoja un garšoja!

2000. gadā nomira Tavs vīrs Sigurds. Savā testamentā viņš bija atstājis novēlējumu Latvijas Universitātes Jurisprudences fakultātei – pats bija studējis jurisprudenci.

Tā arī Tev radās draudzīgas attiecības ar Latvijas Universitāti. Tevi ieskaitīja kā mecenāti*, atsūtīja dažādas piemiņas lietiņas, no kurām Tu vienu iedevi man – Latvijas Universitātes latu, bija regulāra sazināšanās, sarakstīšanās un sarunāšanās, lietojot jauno tehnoloģiju.

Fakultāte izlietoja mantojumu, ierīkojot savās telpās galeriju ar mācībspēku attēliem.

Tu turpināji viena dzīvot savā mājā ar palīgiem, kas nāca galvenokārt kopt lielo, skaisto dārzu. 2018. gada novembrī Tu savā virtuvē nokriti un pamatīgi ievainoji pieri. Labi, ka tieši tanī laikā Tev dārzā strādāja palīdze, kas drīz pēc Tava kritiena Tevi atrada uz grīdas un izsauca ambulanci, kas Tevi aizveda uz slimnīcu, no turienes pēc vairākām dienām uz Latviešu Ciemu – savās mājās vienai dzīvot vairs nebija iespējams. Dažas nedēļas biji pagaidu istabiņā, tad pārcēlies uz lielo istabu ar skaistu skatu uz dārzu. Tev nāca daudz ciemiņu, arī Selga un Juris ar bērniem un mazbērnu no Latvijas. Tiešām pavadījām kopā jauku laiku!

Tava dzimšanas diena ir 22. janvārī, mūsu Ciema priekšniecei Ingrīdai Houkai (Hawke) tanī pašā dienā. Pagājušā gadā to kopīgi nosvinējām Ciema Putnu istabā lielā draugu pulkā. Tu piedalījies daudzās Ciema aktivitātēs, labu laiku arī izbraukumos.

Tu prati dzīvi baudīt un citiem prieku dot un mums visiem atstāji labas atmiņas. Paldies par visu, ko Tu mums devi! Vēlam Tev saldu dusu Dieva mierā.

Ilggadīgā draudzene Eva,
ar ģimeni, draugiem un Ciema iedzīvotājiem

* Mecenāts – mākslinieku, zinātnieku atbalstītājs.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com