Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ko pandēmijas laikā dara latviešu kori Īrijā?

Darbojās aktīvi virtuālajā vidē

Laikraksts Latvietis Nr. 611, 2020. g. 26. aug.
Inguna Grietiņa-Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Koris eLVē. FOTO Publicitātes foto.

Koris LABKĪ. FOTO Publicitātes foto.

Pašreiz, kad ierastā koru mēģinājumu un koncertu plānus un kārtību ir izmainījusi pandēmija, kas skārusi visu pasauli, uzrunāju Īrijas koru diriģenti Ingunu Grietiņu – Dārziņu: kā tad klājas koriem Īrijā šajā laikā?

Ingunu Grietiņa – Dārziņa stāsta

Pašreiz Latviešu biedrības Īrijā jauniešu apvienotajam korim LABKĪ un jauktajam korim eLVē līdz augusta beigām ir vasaras brīvdienas.

Pirms vasaras brīvdienām abi kori darbojās aktīvi virtuālajā vidē, piedaloties manis izstrādātajos projektos un Latvijas piedāvātajos. Šajā interesantajā periodā kopš marta esam paveikuši ļoti daudz, proti: abi kori, laika periodā no marta līdz jūnijam, katrs patstāvīgi ir apguvuši trīs jaunas dziesmas. Mācoties tās pēc manis nosūtītajiem balsu ierakstiem un nošu materiāla, iedziedot audio un video, nosūtot man atpakaļ.

LABKĪ:
https://youtu.be/oKmOkMyrwG4

Abi kori ir izveidojuši video klipus, ar vienu izvēlēto dziesmu, kuras var noklausīties YouTube. Lai vēsturē ierakstītu šo interesanto apmācības procesu. Un koris eLVē papildus ir izveidojis savu darbu izstādes video, lai apkopotu koristu veikumu paliec mājās periodā.

ELVé:
https://www.youtube.com/watch?v=oLy9L9lsnXo

Abi kori piedalījās tautas tērpu gājienā, kuru 4. maijā rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Koris eLVé piedalījās projektā Meža māte, kuru rīkoja Saulkrastu koris Anima un kura pirmatskaņojums notika TV3, 4. maijā.

Koris LABKĪ piedalījās projektā un pirmatskanojumā Tavs karogs, kopkora Nāc, gavilēt sastāvā, kuru Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Facebook lapā varēja redzēt 4. maijā.

Abi kori piedalījās Devītajos kultūras svētkos Īrijā, 2. un 3. maijā, kuri šogad notika virtuāli.

Koris LABKĪ savu 12. darba sezonu noslēdza ar virtuālo pikniku 31. maijā.

Savukārt koris eLVē savu 14. darba sezonu noslēdza ar Jāņu ielīgošanu klātienē Killiney kalnā, Dublinas reģionā, 21. jūnijā, un, piedaloties Radio SWH akcijā Salīgosim pasauli 2020. 23. jūnijā.

Abi kori savu jauno sezonu plāno uzsākt septembra otrajā nedēļā ar kopīgu ceļojumu, apciemojot savus kora draugus dažādajos Īrijas reģionos un apskatot tūrisma vietas savā ceļā.

Par latviešu pasākumiem Īrijā – pašreiz mums ir atļauta 50 cilvēku pulcēšanās iekštelpās, ievērojot noteikumus, līdz ar to pavasara pasākumi tika pārcelti uz rudeni, taču patreiz neizskatās cerīgi, ka tie varētu klātienē notikt arī rudenī, jo daudzas iestādes nevēlas riskēt un izīrēt telpas.

Patreiz dažas lietas mēs organizējam virtuāli caur Zoom. Lielie klātienes pasākumi ir nogaidīšanas režīmā, ierobežojumu dēļ.

Es ļoti lepojos ar saviem koristiem un viņu veikumu un uzņēmību. Turamies! Viss būs labi!

Inguna Grietiņa-Dārziņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com