Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Kas glābs tautas godu?

Laikraksts Latvietis Nr. 611, 2020. g. 26. aug.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pārdošanas paziņojums ēkas Brīvības ielā 61 logā. FOTO Gunārs Nāgels.

Ēka Brīvības ielā 61 ar pārdošanas paziņojumu logā. FOTO Gunārs Nāgels.

Sveicināti, lasītāji!

Izsole ir sākusies! „VAS „Valsts nekustamie īpašumi“ piedāvā iegādāties pievilcīgu investīciju objektu – sešstāvu mūra ēku Rīgā [..]. Ēka celta 1912. gadā [..] kā īres nams ar veikaliem un to iekštelpu plānojums īpaši piemērots īres dzīvokļu izveidei. Nams atspoguļo neoklasicisma stila estētiku un tā kopējais mākslinieciskais tēls iekļaujas jūgendstila formu estētikā.“

Elektroniskā izsole ar sākumcenu EUR 4 247 000 (ap 7 milj. Austrālijas dolāru) sākās 13. augustā un beigsies 14. septembrī plkst. 13.00. Nekas nav nokavēts! Vēl var līdz 2. septembrim pieteikt dalību izsolē, iemaksājot nodrošinājuma summu 10% apmērā no izsolāmā nekustamā īpašuma sākumcenas.

Jauks piedāvājums – kurš negribētu luksusa dzīvokli „neoklasicisma – jūgendstilā“ ēkā pašā Rīgas centrā? Ēka pat ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis. Un vēl tāds jauks nosaukums: „Tetera nams“.

Vienīgais mīnus ir tāds, ka šis „Tetera nams“ ir faktiski „Stūra māja“ – čekas Latvijas filiāles perēklis 1940/41. gadā un visā pēckara periodā līdz Latvijas faktiskās neatkarības atgūšanas.

Neliels apgrūtinājums jaunajam saimniekam ir Latvijas Okupācijas muzeja izmantotās telpas, kuras atrodas daļā gan no pirmā stāva, gan no pagrabstāva. Bet tas netraucētu veidot dzīvokļus vai viesnīcu citos stāvos, un vēl paliktu brīva lielākā daļa pagraba izklaidei – varbūt diskotēkas abās 1950. gados iekārtotās bumbu patvertnēs (1938. gadā iekārtotā „gāzu un bumbu drošā patvertne“ nav šim nolūkam piemērota). Gan jau izdomās, kā labāk izmantot daudzās kameras tā sauktajā „Dubļu ielā“ – varbūt mācīties no Liepājas Karostas, kura piedāvā asus piedzīvojumus turienes cietumā.

Manuprāt, ir nožēlojami, ka valsts nav spējusi atrast labāku risinājumu šai ēkai – visaugstākai visā Rīgā, „jo no tās var saredzēt Sibīriju“. Kā zināms, tur cilvēki ir spīdzināti un arī nošauti. Vai valsts patiešām ir tik nabadzīga un vienaldzīga, lai mūsu sāpju vēsturi nodotu vēl nezināmu privātu personu rokās? Tam, kurš solīs vairāk naudas?

Varbūt Latvijas Okupācijas muzeja biedrība varēs glābt tautas godu, nopērkot ēku, un to pienācīgi izmantojot. Kā zināms no publiski pieejamas informācijas, biedrības rīcībā Latvijā un ASV ir ievērojami brīvi finanšu līdzekļi – kādi 7 miljonu eiro (pāri par 11 milj. Austrālijas dolāru).

Vēl var pieteikties izsolei līdz 2. septembrim!

GN
2020. g. 26. augustā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com