Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas uzņēmēju un tūrisma nozares vadība

Dalās pieredzē ar Īrijas kolēģiem

Laikraksts Latvietis Nr. 602, 2020. g. 24. jūnijā
Inguna Grietiņa-Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Videokonference. FOTO Inguna Grietiņa-Dārziņa.

Gatavojoties tūrisma sezonas atkal atvēršanai, kura šogad, COVID – 19 vīrusa trauksmes dēļ, tika pārtraukta visā pasaulē, Īrijas galvaspilsētā Dublinā, tai skaitā Dublinas vecpilsētā (Temple Bar), šajā nedēļā tiek atvērtas restorānu un kafejnīcu āra terases. Lai šim atbildīgajam solim sagatavotos, Dublinas vecpilsētas organizācija Temple Bar Company (TBC), kura ir Dublinas domes sadarbība partneris un atbildīgā iestādē par visu notiekošo Dublinas vecpilsētā, tai skaitā par viesnīcu, bāru, tūrisma centru, kafejnīcu un restorānu labo sadarbību un labklājību, tikās ar Latvijas restorānu biedrības prezidentu un Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītāju Jāni Jenzi.

Šajā tikšanās reizē, tāpat kā divās iepriekšējās ar Jaunzēlandes un Ķīnas kolēģiem, TBC priekšsēdētājs Noel Dempsy un izpilddirektors Martin Harte uzklausīja Latvijas kolēģu pieredzi un datu apkopojumu par procentuālo ienākumu kritumu restorānu un hoteļu uzņēmumiem Latvijā, COVID- 19 iespaidā, par nodokļu samazinājuma iespējamo plānu, par vienošanos ar pašvaldību par āra terašu bezmaksas lietošanu šajā vasarā un citiem noderīgiem padomiem.

Pozitīvā gaisotnē tika runāts arī par to, kāds varētu izskatīties nozaru atkopšanās plāns gan Latvijā, gan Īrijā. Ņemot vērā, ka Latvija ir apsteigusi Īriju attīstības plāna realizēšanā, vismaz par sešām nedēļām. Kādi varētu būt iespējamie šķēršļi, kā, piemēram, apmeklētāju mentālā gatavība apmeklējot nozares uzņēmumus, personiskās higiēnas ievērošanas un publisko vietu gatavība, ievērojot valsts noteiktos ierobežojumus, un citi.

Tikšanās noslēgumā Martin Harte un Jānis Jenzis vienojās arī par turpmāko iespējamo sadarbību. Gaidīsim nākamos sadarbības soļus!

Par šīs pieredzes apmaiņas noorganizēšanu Temple bar company saka lielu paldies sadarbības partneriem Īrijā – Latviešu biedrībai Īrijā (LBĪ) un Latvijā – Pasaules Brīvo Latviešu apvienībai (PBLA).

Temple Bar Company pārstāve
Inguna Grietiņa-Dārziņa
18.06.2020.

Interviju Īrijas Nacionālajā televīzijā iespējams skatīt šeit: https://www.rte.ie/news/dublin/2020/0613/1147267-hospitality/



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com