Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ministra apsveikuma vārdi,

laikraksta 600. numuru sagaidot

Laikraksts Latvietis Nr. 600, 2020. g. 10. jūnijā
Nauris Puntulis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
KulturasMinistrijaGerbonis

LR kultūras ministrs Nauris Puntulis. FOTO LR Kultūras ministrija.

Godātie laikraksta veidotāji, līdzstrādnieki un lasītāji!

„Latvietis“ savu mūžu rēķina un svin nevis gados, bet padarītajos darbos – iznākušajos numuros, un 600 ir patiesi iespaidīgs skaitlis, kas apliecina laikraksta dzīvotspēju un ilgmūžību.

Ar savām saknēm turēdamies Austrālijas zemē, „Latvietis“ tomēr ir īsts 21. gadsimta globālais latvietis, kuram vairs nav būtisks stingrs nošķīrums starp latviešiem Latvijā un ārpus tās. Laikraksta talcinieku – satura veidotāju – vidū ir ne tikai Austrālijas latvieši, bet arī tie, kas dzīvo tēvzemē un citur pasaulē. Latvieši no dažādām pasaules malām, katrs no sava skatupunkta dalās ar ziņām, viedokļiem un pieredzi, uzturot kopību, kas palīdz veidot mūsu pastāvēšanai nozīmīgās valodā, kultūrā, kopīgā pagātnē un nākotnē balstītās latvietības saites.

Kā pirmais elektroniskais laikraksts „Latvietis“ ir spējis veiksmīgi izmantot jauno saziņas formātu, lai sniegtu būtisku ieguldījumu jaunās, atvērtās, laikmetīgi domājošās un darbīgās latviešu globālās kopienas izveidē, kurā apvienojas jauni un veci, tuvi un tāli. Domāju, ka lasītājus laikrakstam piesaista ne vien tam raksturīgā ģimeniski siltā gaisotne un intonācija, bet arī viedokļu daudzbalsība, rūpes par valodas kvalitāti, centieni sniegt patiesu informāciju un apkarot viltusziņas, kas mūsdienās, un jo īpaši visu pasauli pārņēmušajā pandēmijas laikā, sēj cilvēkos bailes un nedrošību.

Man ir īpašs prieks par nozīmīgo vietu, kas laikrakstā atvēlēta kultūras norisēm, palīdzot veidot bagātu, vienotu, visu pasauli aptverošu latviešu kultūrtelpu.

Lai, krājot nākamo numuru simtu, rodas jaunas idejas, vairojas laikraksta talcinieku pulks, aug lasītāju auditorija, nezūd enerģija un darbaprieks, darot šo latvietības mūžībai tik svarīgo kopības uzturēšanas darbu!

Nauris Puntulis,
Latvijas Republikas kultūras ministrs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com