Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pirmais zināmais Latvijas džeza pianists Džeks Mihaļickis

Džeza izdevniecība „Jersika Records“ publicē dokumentālo īsfilmu

Laikraksts Latvietis Nr. 599, 2020. g. 3. jūnijā
Mareks Ameriks -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Pie klavierēm – Džek Michalicky! Pirmais zināmais Latvijas džeza pianists“.

Filma veidota pēc mūziķa, JVLMA džeza katedras dibinātāja un vadītāja, džeza vēstures pasniedzēja Indriķa Veitnera grāmatas Latvijas džeza vēsture 1922-1940 motīviem un atspoguļo džeza mūzikas pirmsākumus Latvijā starp diviem pasaules kariem. Filma tapusi ar Džeka Mihaļicka fonda atbalstu.

„2018. gada pašā nogalē, atsaucoties audioinženiera Mārtiņa Saulespurēna iniciatīvai un aicinājumam, kopā ar džeza mūziķi un komponistu Denisu Paškeviču trijatā nodibinājām Džeka Mihaļicka fondu ar mērķi veicināt atbalstu džeza mūzikai. Nosaucot fondu pirmā zināmā Latvijas džeza pianista Džeka Mihaļicka vārdā, radās doma izveidot īsu dokumentālo filmu par šo mūziķi un vidi, kurā viņš darbojies. Turklāt tikko kā klajā bija nākusi Indriņa Veitnera brīnišķigā grāmata par Latvijas džeza pirmsākumiem. Ar Indriķa atbalstu un palīdzību uzsāku darbu pie šīs filmas,“ stāsta izdevniecības Jersika Records vadītājs un filmas režisors Mareks Ameriks.

Filmas scenāriju veidojusi dramaturģe Lelde Stumbre un, līdzās kinohronikām un fotogrāfijām, filmā izmantotas mākslinieces Ievas Putniņas animācijas. Audiovizuālos materiālus restaurējis Kaspars Putriņš. Aizkadra balss – Artūrs Sebris, montāža – Zigmārs Zilgalvis.

Filma apskatāma izdevniecības Jersika Records – YouTube kontā.

Saite uz filmu YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=fB0pssfA4K0

jersikarecords.com

www.facebook.com/jersikarec/

Youtube: http://bit.ly/JersikaYT

Mareks Ameriks,
Izdevniecības vadītājs
28.05.2020



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com