Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Nacionālā bibliotēka izsludina akciju „Dzimtas Bībele“

„Grāmata Latvijā“ komanda izsludina akciju

Laikraksts Latvietis Nr. 592, 2020. g. 16. apr.
Augusts Zilberts -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LNB

DzimtasBibele_1

„Bihbele: Wezahs un Jaunahs Deribas Swehtee Raksti“ / „Bībele: Vecās un Jaunās Derības svētie raksti“, Jelgava: J. Fr. Stefenhāgens un dēls, 1898. No Stellas Hermanovskas personīgā krājuma. FOTO Anita Smeltere.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas pastāvīgās ekspozīcijas Grāmata Latvijā komanda izsludina akciju Dzimtas Bībele. Tā ir iespēja vienuviet apvienot grāmatas, ģimeni, vecas fotogrāfijas un citas tuvas lietas, ar kuru palīdzību arī ārkārtas apstākļos uzturēt pozitīvu noskaņojumu un noskaidrot ko jaunu.

Vairākus gadsimtus Bībele mājās bija galvenā un bieži – vienīgā grāmata. Tās lappusēs daudzas paaudzes ierakstīja nozīmīgākos dzimtas notikumus – dzimšanu, kristības, laulības, nāvi. Tādējādi no reliģiska satura grāmatas Bībele pārtapa arī par dzimtas hroniku – personīgās vēstures liecību krātuvi, nereti papildinātu arī ar fotogrāfijām, zīmītēm un herbārija augiem. Grāmata kļuva par atmiņu un identitātes glabātavu.

Ja arī Tavā dzimtā ir šāda Bībele, aicinām piedalīties! Veidosim kopīgu izstādi vietnē Facebook!

Kas jādara:

  1. Nofotografē savas dzimtas Bībeli, pēc iespējas atklājot tās unikalitāti un starp lapām glabātās liecības. Tā var būt viena visaptveroša fotogrāfija, bet tas var būt arī vesels albums.
  2. Uzraksti:
    • Cik Tavas dzimtas paaudzēm šī Bībele piederējusi?
    • Kādas liecības tā glabā savos vākos?
    • Vai ir kāds īpašs ar šo grāmatu saistīts stāsts?
    • Vai ir kāds Tavas dzimtas stāsts, kas mūs visus varētu iedvesmot?
  3. Publicē savas dzimtas Bībeles attēlus un stāstu Facebook, atzīmējot (tag) lapu Grāmata Latvijā. Vēlams pievienot tēmturus #DzimtasBībele #Ēkultūra #Paliecmājās.

vai

  1. Iesūti šo informāciju uz e-pasta adresi gramata.latvija@lnb.lv, un mēs to publicēsim ekspozīcijas Grāmata Latvijā Facebook lapā.

Kad dzīve atgriezīsies ierastajās sliedēs, vienu no Bībelēm uz laiku izstādīsim LNB pastāvīgajā ekspozīcijā Grāmata Latvijā. Gadījumā, ja nevēlies uz laiku šķirties no savas svarīgās grāmatas, vari iesaistīties Facebook akcijā. Mēs – gan cilvēki, gan grāmatas – varam paveikt daudz, arī paliekot mājās!

Papildu informācija:
E-pasts: gramata.latvija@lnb.lv
Tālr.: +371 29631741

Augusts Zilberts
Latvijas Nacionālā bibliotēkas Sabiedrisko attiecību vadītājs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com