Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Kurp.es“

Vairāk kā 100 tiešsaistes pasākumu apkopoti vienuviet

Laikraksts Latvietis Nr. 590, 2020. g. 6. apr.
Reinis Frēlihs -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
KurpEs

Vispārējās izolācijas laikā pasākumu platforma Kurp.es sadarbībā ar Kultūras ministriju ir īpašā kalendārā apkopojusi vairāk nekā 100 dažādu pasākumu, kuriem var pieslēgties tiešsaistē, ieskaitot vairāk nekā 60 kultūras pasākumu – izstāžu, kino, teātru un mūzikas pasākumu, kurus var papildus aplūkot arī Kultūras ministrijas mājaslapā.

Sākoties publisko pasākumu rīkošanas aizliegumam saistībā ar COVID-19 izplatības ierobežošanu, interneta vidē samērā ātri ir uzplaukuši dažādi tiešsaistes jeb online pasākumi. Šobrīd lielu to daļu vienkopus pārredzamā kalendārā var atrast pasākumu atlases platformā Kurp.es. Interneta platformā nu jau atrodamas vairāk kā 100 dažādas iespējas, kā aizvietot ierastos koncertus, kino apmeklējumus un nodarbības ar digitālām alternatīvām.

Kurp.es platformas izveidotājs Gustavs Mārtiņš Upmanis atzīst: „Laikā, kad kultūras dzīve šķiet apstājusies, ir it īpaši svarīgi parādīt latviešu sabiedrībai, ka viss turpinās un tehnoloģiskās iespējas tikai aug. Mēģinām uzsvērt ar tiešsaistes pasākumu popularizēšanu, ka būtiski ir ieturēt fizisko distanci, nevis sociālo.“ Starp pasākumiem atrodamas gan online diskotēkas, gan koncertu tiešraides un ieraksti, gan arī vebināri un sporta treniņi, kas spēj savest cilvēkus kopā digitālajā vidē, tajā pašā laikā mudinot tos palikt mājās.

Tāpat kompānija, sadarbojoties ar Kultūras ministriju akciju #paliecmājās un #Ēkultūra ietvaros, saviem apmeklētājiem atspoguļo arī ilglaicīgi pieejamās Ēkultūras iespējas. Tās ļauj interneta vidē noskatīties dažādas filmas, galerijas, izrādes un pat muzeju ekspozīcijas no publiskotajiem valsts arhīviem. Kurp.es kultūras pasākumu kalendārs šobrīd ir atrodams arī Kultūras ministrijas mājaslapā km.gov.lv

Atgādinām, ka publisko pasākumu rīkošanas aizliegums pagaidām ir spēkā vismaz līdz 14. aprīlim. Tikmēr iedzīvotāji tiek stingri aicināti palikt mājās un uz publiskām vietām lieki nedoties. Tiešsaistes pasākumu kalendāru Kurp.es komanda solās uzturēt aktīvu visu šo periodu, un tas ik dienas tiek papildināts ar jauniem pasākumiem.

Reinis Frēlihs

https://kurpes.lv/pasakumi/tiessaiste

https://www.km.gov.lv/lv/kultura/kultura-timekli/platformas-kurp-es-ekultura-paliecmajas-pasakumu-kalendars



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com