Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Zaigas māja Latviešu ciemā

Iekārtošanās uz jaunu dzīvi

Laikraksts Latvietis Nr. 588, 2020. g. 23. martā
Selga Pešudova -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Zaigas pajumte. FOTO Selga Pešudova.

Zaigas dārzs. FOTO Selga Pešudova.

No mājiņu pircējiem daži ievācās tādā mājā, kādu to atrod, jo pārdevēji jau šo to modernizējuši, bet ir jau vienmēr iespēja pašam pielāgot savai patikšanai. Gribu pastāstīt par dažām no manām intervijām ar tiem, kas paši sev ko lika pārbūvēt Ciema mājiņā. Ir jau arī tie, kas ļoti mazas maiņas taisījuši, kā piemēram, – durvis uz garāžu, apsildīšanas veidu, mākslīgo zāli pagalmā utt.

Sākšu ar Zaigu Ozoliņu, jo viņa pārcēlās no Sidnejas 3 gadus atpakaļ. Kad jautāju, kādēļ atbrauca uz Ciemu, Zaigas atbilde bija, ka vēlējās dzirdēt latviešu valodu un dziesmas. Tēvs un māte jau aizsaulē, viņa atstāja māsu ar meitu Sidnejā, lai pārceltos uz Latviešu veco ļaužu ciemu, kam nodokļi nav tik lieli kā mītnēs, ko bija apskatījusi ap Sidnejas rajonu.

Zaiga atstāja savus radus un draugus, bet te Melburnā atradās trīs māsīcas ar ģimenēm, un tie palīdzēja iekārtoties. Lielākais palīgs pārbūves lietām bija māsīcas znots.

Zaigas māja bija no oriģinālajām ar vienu guļamistabu, bet garāža jau bija iepriekš pārbūvēta par dzīvojamo istabu. Svarīgākais darbs bija modernizēt vannas istabu. Vannas vietā tagad ir skaisti plaša duša, un vietā, kur bija vecā duša, ir iebūvēts skapis ar plauktiem un tam aizmugurē, virtuves pusē, pieliekamais. Svarīgi arī, ka pievienota ir dārza noliktava, lai ievietotu tur veļas mašīnas un kaķiem pakaišus. Zaigai ir divi skaisti, melni kaķi, kas nosaka viņas dzīvi. (Kā jau visi kaķi!)

Aizmugures durvis neved tieši dārzā, bet pajumta istabā, kur gaisma un svaigs gaiss caur tīklu sienām. Aiz tām redzami dārzā krūmi un ziedi. Trepītes ar pieturi atļauj uzkāpt dārzā un pastaigāt par izklāto celiņu.

Zaiga ir ļoti priecīga, dzīvojot šeit Ciemā, kaut virtuve vēl nav pārbūvēta. „Jādabon darbu un jāiekrāj, lai to panāktu,“ smejas Zaiga.

Selga Pešudova
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com