Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pasaule iepazīst Latvijas vēsturi

Sandras Kalnietes autobiogrāfija „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos“ izdota tamilu valodā

Laikraksts Latvietis Nr. 588, 2020. g. 23. martā
Elīna Bīviņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Grāmatas „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos“ tamilu valodas izdevuma vāks.

Eiropas Parlamenta deputātes, rakstnieces Sandras Kalnietes ģimenes autobiogrāfija Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos nule izdota tamilu valodā. Grāmatu izdevusi Indijas izdevniecība Kalachuvadu Publications.

Sandra Kalniete saka: „Tamilu literārajai vēsturei ir vairāk nekā divi tūkstoši gadu un mūsdienās tamilu valoda ir viena no pasaulē lielākajām valodām, kas aptver desmitiem miljonu lielu auditoriju. Manas grāmatas tulkojums ļaus ārkārtīgi nozīmīgai pasaules daļai savā valodā lasīt kā par tai maz zināmo vai pat pilnīgi nezināmo Latvijas vēsturi, tā par komunistiskā režīma noziegumiem.“

Sandra Kalniete ir autore vairākām grāmatām, kurās aprakstīts kā viņas ģimenes liktenis izsūtījumā Sibīrijā, tā Latvijas tautas fronte no tās tapšanas līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai 1990. gada 4. maijā un Latvijas Republikas ārlietu dienesta atjaunošanas vēsture.

Grāmata Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos pašlaik ir visvairāk tulkotais latviešu mūsdienu literatūras darbs, kas izdots jau 15 valodās – tas jau iznācis franču, čehu, itāļu, vācu, zviedru, flāmu, angļu, somu, albāņu, arābu, japāņu, krievu, poļu, spāņu valodās.

2001. gadā grāmatu Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos latviešu valodā izdeva apgāds Atēna, otrs laidiens nāca klajā 2006. gadā. 2018. gadā grāmatu atkārtoti izdeva Jāņa Rozes apgāds.

Grāmata Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos ir dokumentāls stāsts par autores vecāku un vecvecāku – Dreifeldu un Kalniešu ģimenes locekļu traģiskajiem likteņiem izsūtījumā Sibīrijas gulaga nometnēs un nometinājumā. Šo ļoti personīgo stāstu par tēva un mātes necilvēcīgajām ciešanām Sibīrijā autore veiksmīgi ir sasaistījusi ar svarīgākajiem tā laika Eiropas vēstures un politikas notikumiem, pārliecinoši atklājot, kā nekontrolētas varas gaiteņos pieņemtie lēmumi sakropļo veselu tautu dzīvi uz paaudžu paaudzēm.

Elīna Bīviņa,
EP deputātes Sandras Kalnietes palīdze



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com