Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jaunumi Melburnas Latviešu ciemā

Mēbeles, latviešu spēka zīmes, lauvas un Valentīndiena

Laikraksts Latvietis Nr. 586, 2020. g. 10. martā
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Valentīna dienas svinēšana. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Ķīniešu Jaunā gada svinības. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Kļūst arvien mājīgāk

Par skaistajām, ērtajām, jaunajām mēbelēm Latviešu ciemā laikrakstā Latvietis jau tika rakstīts, bet nu pienācis laiks izcelt skaistos logu noformējumus un skaisto, jaunizveidoto atpūtas telpu Vidzemes spārnā.

Visus 1. ēdamzāles logus rotā skaistas uzlīmes ar latviešu spēka zīmēm.

Putnu istabas logus tagad ir pārklājusi bērzu birze ar daudziem putniem, kas satupuši zaros, un arī lidinās birzē...

Īpaši skaista, krāšņa un eksotiska ir izveidota istaba Vidzemes spārnā. Ērtie krēsli un skaistie ziedi visapkārt šo kluso telpu ir pārvērtuši īstā miera saliņā.

Uzklausot iedzīvotāju vēlēšanos, visi Latviešu Ciema gaiteņi ir tikuši pie papildus – lielākām norādēm, lai zinātu, kurā Ciema spārnā atrodies. Visi četri gaiteņi ir nosaukti Latvijas novadu vārdos - Kurzeme, Vidzeme, Latgale un Zemgale!

Ķīnas lauvas un Valentīndiena

Latviešu Ciemā vienmēr tiek kaut kas svinēts vai pieminēts. Ne jau vienmēr notiek lielas svinības ar dziedāšanu un īpaši klātiem galdiem, bet noskaņa svinamajā dienā tiek radīta!

28. janvārī, kad pasaulē iestājas ĶĪNIEŠU JAUNAIS GADS, kas šajā gadā ir žurkas gads, uz Ciemu izdancoties bija ieradusies liela lauva. Par bungu šķīvjiem kalpoja no virtuves paņemtie vāki, un lauva varēja uzsākt danci pie viena skaļi dziedot mandarīnu valodā Gong xi fa chai..., kas tulkojumā nozīmē: Lai ir laime un nauda!

14. februārī, kad visā pasaulē svin Valentīna dienu, tad Latviešu Ciemu rotāja baloni, un ļaudis visas dienas garumā saņēma šokolādes un pastilas sirsniņas, kas tika pasniegtas kā laimesti kādā no daudzajām Ciema nodarbībām!

Tā, ka esam priecīgi par to, ka Latviešu ciemā gads ir sācies labi – gan ar skaļiem laimes un naudas vēlējumiem, gan saldiem mīlestības apliecinājumiem!

Paziņojums!

Latviešu ciema Ciemiņu diena ģimenēm un draugiem 28. martā ir atcelta saskaņā ar Austrālijas valdības Koronavīrusa noteikumiem!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com