Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Gadskārtējais Daudzkultūru festivāls Kanberā

Latvijas paviljons Eiropas Savienības paspārnē

Laikraksts Latvietis Nr. 585, 2020. g. 3. martā
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas nodalījums – stāv Kolins Beilss (Colin Bales), Ilze Lapsa Beilsa (Bales) un Maruta Volša (Walsh). FOTO no Skaidrītes Dariusas personīgā arhīva.

Kanberas latviešu tautas deju kopa „Sprigulītis“. FOTO no Skaidrītes Dariusas personīgā arhīva.

Nu jau 25 gadus februāra mēnesī Kanberas lielajā iepirkšanas centrā Civic tiek rīkots Daudzkultūru festivāls.

Šī iepirkšanās centra ielu satiksme ir slēgta, un visās ielās ir pasaules daudzo tautu paviljoni ar šo tautu attiecīgiem izstrādājumiem un piedāvājumiem, it sevišķi, kulinārijas laukā.

Eiropas Savienības paspārnē ir Latvijas paviljons, kuru Latvijas valsts vēstniecības uzdevumā iekārto, un vada Ilze Lapsa Beilsa (Bales) ar savu vīru Kolinu Beilsu (Colin Bales).

Pie nodalījuma plīvo Latvijas karogs, tiek piedāvātas skrejlapas ar informāciju par Latviju, un garāmgājēju skatus pievelk gan Ilze savā skaistajā Zemgales tautas tērpā, gan krāšņais, manekenam uzģērbtais, Nīcas tautas tērps. Ir patīkami dzirdēt apmeklētāju interesi un jautājumus par Latviju Ilzei un viņas palīgiem.

Pa visu centru izkārtotas ir skatuves, kur uzstājas daudzo tautu dejotāji un dziedātāji.

Ar latviešu tautas dejas priekšnesumiem festivālā piedalās Kanberas latviešu tautas deju kopa Sprigulītis Tomas Volša (Walsh) vadībā. Turpat ap 20 dejotāju – lieli un mazi, viz un virpuļo dejas solī. Un ar kādu lusti sprigulīšu jaunākā saime dejo Lustīti! Toties straujo deju vidū izceļas vienkāršajā dejas solī staigātā rituāla deja Skani, skani trīdeksnīti.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com