Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauniešu koris BALSIS

Dzied mūzikas klubā „Tempo Rubato“

Laikraksts Latvietis Nr. 582, 2020. g. 17. febr.
Sofija Kirsanova -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Balsis-Jauniesu-koris-v2

"Tempo Rubato". FOTO Ilze Nāgela.

Jauniešu koris BALSIS diriģenta Inta Teterovska vadībā uzstājās „Tempo Rubato“ Melburnā. FOTO Ojārs Greste.

Jauniešu koris BALSIS diriģenta Inta Teterovska vadībā uzstājās „Tempo Rubato“; priekšplānā pie klavierēm Sandra Birze. FOTO Roberts Birze.

Koncerta publika. FOTO Ilze Nāgela.

Jauniešu koris BALSIS diriģenta Inta Teterovska vadībā. FOTO Roberts Birze.

Svētdien, 9. februārī, notika Jauniešu kora BALSIS trešais koncerts Melburnā.

Pirms tam aizvadīti 20 minūšu zibkoncerts Melburnas Valsts Bibliotēkā piektdien, 7. februārī, un lielais koncerts un sadziedāšanās Melburnas Latviešu namā sestdien, 8. februārī.

Koncerts svētdienā notika pārpildītajā un nu jau Melburnas latviešu publikai pazīstamajā mūzikas klubā Tempo Rubato, Brunsvikā. Tas jau atkal nebija pārsteigums, ka latvieši prot dziedāt, un BALSIS ir nepārprotami viens no augstas klases latviešu koriem. Bet šis koncerts bija patiešām īpaši baudāms, moderns un interaktīvs. Repertuārs bija daudzveidīgs – tajā bija gan latviešu kora klasika, gan mūsdienīgāka latviešu un cittautu komponistu mūzika. Katra dziesma bija ar spilgtu, izteiktu raksturu, un liela daļa tika atvēlēta tieši mūsdienu repertuāram.

Visspilgtāk palika atmiņā tieši panāktie tembri un krāsas modernajā repertuārā, kā piemēram, Ola Gjeilo Northern lights. Koris bija arī īsā laikā sagatavojuši un nevainojami izpildīja Austrālijas komponista Lūka Bērna (Luke Byrne) dziesmu Desert Sea.

Kora vadītāja Inta Teterovska sastādītā programma ideāli atbilda tieši šim jauniešu kora raksturam un spējām, un vēl jo vairāk izcēla enerģiskās, spožās balsis. Teterovskis ar spilgtu muzikālu karizmu pārvaldīja gan kori, gan publiku, atjautīgi piesakot un stāstot par katru dziesmu.

Publika bija patīkami iesaistīta, izlozējot dziesmu numurus, un tādā veidā izvēloties koncerta kārtību. Neskatoties uz spontānumu, dziesmu secība izveidojās īpaši veiksmīgi, beigās izskanot ar lielu kāpumu Ešenvalda / Saras Teasdale Only in sleep un tradicionālo Pūt, vējiņi!, ko, protams, dziedāja visa zāle kopā. Daži nelatviešu klausītāji skatījās neizpratnē, nesaprazdami – kā visi tā pēkšņi sākuši dziedāt?!

Sofija Kirsanova
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com