Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Stūra mājā“ 95% ekskursiju notiek angļu valodā

Septiņos mēnešos 19 171 biļete pārdota

Laikraksts Latvietis Nr. 578, 2020. g. 24. janv.
Līga Strazda -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Stūra māja“ Brīvības ielā, Rīgā. FOTO Latvijas Okupācijas muzejs.

Pastaigu pagalms „Stūra mājā“. FOTO Latvijas Okupācijas muzejs.

OM

Latvijas Okupācijas muzejs

95% apmeklētāju, kas iegādājas biļetes uz Latvijas Okupācijas muzeja izveidoto izstādi bijušajā Čekas mītnē Rīgā, Brīvības ielā 61, jeb Stūra mājā, izvēlas ekskursiju angļu valodā.

Izstāde – Čekas darbība Latvijā „Stūra mājā“ ir arī trešais apmeklētāju novērtētākais objekts desmit Rīgas muzeju sarakstā populārajā ceļojumu vietnē Tripadvisor. Atsauksmēs apmeklētāji uzteic gan gidu darbu, gan arī ēkas telpu autentiskumu.

Janvāra vidū ir apkopota 2019. gada statiska par Izstāde — Čekas darbība Latvijā pārdotajām biļetēm. Tā rāda, ka 25% no 19 171 biļešu pircējiem ir studenti vai skolēni. Katrs trešais apmeklētājs biļeti uz ekskursiju ir iepriekš nopircis internetā. Biļeti ekskursijai latviski ir iegādājušies 5% pircēju.

Kopējais ekskursiju apmeklētāju skaits gan ir par dažiem simtiem lielāks – 19 797, jo kopš septembra izstādi var apmeklēt skolēnu grupas par projekta Skolas soma līdzekļiem. Šīs ekskursijas notiek latviešu valodā un tajās piedalās skolēni, sākot no 6. klases. Tāpat latviešu valodā notiek ekskursijas, kurās piedalās darba kolektīvi vai sabiedriskās organizācijas.

2019. gada jūnijā izstāde atkal tika atvērta apmeklētājiem pēc vairāku mēnešu rekonstrukcijas, kuras laikā tika veiktas izmaiņas šautuves telpas eksponēšanā. Arī turpmāk ekspozīcijā notiks maiņas. Pateicoties Kultūras ministrijas piešķirtajai dotācijai, ir iespējami sistemātiski vēstures pētījumi, kuru dēļ var būt jāmaina izstādē izliktā informācija. Jaunākais no izpētes rezultātiem – ir iegūtas papildus ziņas par cilvēku skaitu, kam 1940/1941. gadā ir piespriesti nāves sodi. Tagad no 186 pierādītiem gadījumiem, tas palielinājies uz 188.

Izstāde Stūra mājā atvērta katru dienu no plkst. 10.30 līdz 17.30. Ik dienu plkst. 14.00 Čekas pagrabā un kamerās notiek gidu vadīta ekskursija latviešu valodā, bet pārējā laikā ik stundu notiek ekskursijas angļu valodā. Pēc pieprasījuma ir iespēja organizēt ekskursijas arī krievu valodā.

Pašu Izstādi – Čekas darbība Latvijā apmeklētāji var aplūkot bez maksas. Šādu apmeklētāju pērn septiņos mēnešos bija 24 363.

Kopš decembra Izstādi – čekas darbība Latvijā papildina ekrānos redzamā virtuālā izstāde Atņemtās vēstules 1940/1941. Tā stāsta par cilvēkiem, kuru krimināllietās ir atrastas viņu vēstules. Virtuālās izstādes izveidošanu finansiāli ir atbalstījusi Rīgas dome.

Līga Strazda
Latvijas Okupācijas muzeja
direktora vietniece attīstības jautājumos,
attīstības projekta „Stūra māja“ darba grupas vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com