Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Baigi muduļi...

Jancis par statistiku

Laikraksts Latvietis Nr. 564, 2019. g. 31. okt.
Jancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Vai man' dieniņ' , vai man' dieniņ' , – vai tiešām visi cilvēki pasaulē dulli palikuši, vai es esmu zaudējis spēju saprast, kas ir fakts un kas muldēšana.

Tā piemēram, nupat dienas laikrakstā lasu, ka zinātnieki nākuši pie slēdziena, ka Ayers rock, jeb kā iedzimtie to sauc – Ulurū – esot 550 miljonu gadus vecs. Protams, tik dumji viņi nav, ka stāstītu, kā viņi to slēdzienu iztaisīja, bet man gribētos to dikti zināt. Kokiem varētu skaitīt gada kārtas, klintīm iežu kārtas – Ayers akmeni varētu saukt par klinti. Bet kurā galā tad šie būtu šitam milzenim tos iežus meklējuši. Skatoties uz bildes, šitam akmentiņam nemaz galu nav. Un, ja arī šie tos iežus atrastu, tad saskaitīt 550 miljonus... saprotiet? 550 miljonus... viens, divi, trīs...utt.

Nē, nē... Labāk lai nepūš pīlītes... Bet acīmredzot ir cilvēki, kas tam tic. Kā citādi šie tiktu avīzē iekšā?

Kādā citā vietā, citi gudrinieki atklāj tādu sensāciju, ka Austrālijā cilvēki patērējot jeb apēdot 23 kg cūkgaļu (jeb PORK) viena persona katru mēnesi. Tas man tik daudz nemaz neizliekas, bet man interesē, kā viņi to skaitīšanu izdarīja. Par piemēru, pie manis neviens nav nācis, lai uzzinātu, cik cūkgaļas es notiesāju, teiksim – jūnija mēnesī. Ja tas būtu noticis, tad viņi būtu atraduši, ka es apēdu čumā siera un izdzēru čumā alus, bet cūkai nebija jūnijā liela piekrišana.

Man šķiet, zinātniekiem būtu drusku uzmanīgāk jāapietas ar apgalvojumiem, ko viņi tik pārgalvīgi bārsta pa avīzēm. Man jau tas nekas, mani tik ātri ap stūri neapvedīsi, bet tos bērneļus, tos mazgadīgos gan vajadzētu drusku pasargāt no šādiem viltus zinātniekiem.

Un tad vēl – vienkārši paķert cilvēku – iedzīvotāju skaitu no valsts statistikas un to izlietot šādām viltus mācībām ir nekaunīgi. Tanī skaitlī iekšā taču ir arī visi tie, kas cūkgaļu vispār neēd. Vai tā ir ticības lieta, vai iekšas vienkārši neņem cūkas gaļu pretim, tas šajā gadījumā nav svarīgi. Kas ir svarīgi... nu to es patiesībā nezinu, bet tas noteikti nav cūkgaļas ēdāju skaits, ne arī, cik cūkas tiek mēnesī apēstas.

Jancis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com