Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Pasaules Brīvo latviešu apvienība

Laikraksts Latvietis Nr. 560, 2019. g. 4. okt.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sveicināti, lasītāji!

Šajās dienas Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) valde pulcējas Rīgā gadskārtējai Valdes sēdei. Par to, ka šī trimdā dibinātā organizācija ir vēl Latvijai zīmīga, liecina kaut vai tas vien, ka Valdes sēdes svinīgajā atklāšanā Mazajā Ģildē piedalījās un sniedza uzrunas Valsts prezidents, trīs ministri un ceturtās ministrijas Parlamentārā sekretāre.

No vienas puses ir skaidrs, ka PBLA jāpārkārtojas no trimdas organizācijas uz diasporas organizāciju, bet no otras puses – tās svarīgākie darbi paliek tie paši. Pirmkārt, nodrošināt latviskās identitātes saglabāšanu ārpus Latvijas dzīvojošajiem latviešiem. Otrkārt, turpināt lobēt mītņu zemes valdības par Latvijas interesēm. Ja agrāk šī lobēšana bija par neatkarības atgūšanu, tad tagad tā ir par Latvijas aizsardzības nodrošināšanu.

Valsts prezidenta uzrunā bija zīmīga atziņa: „Latvijas valstij ir tikai jēga kā latviskai valstij“. Tas, protams, pieļauj arī citu tautību un kultūru klātbūtni, bet vienmēr jāatceras, ka šīm citām tautām un kultūrām ir katrai sava valsts, bet latviešiem ir tikai viena valsts.

Bija jādomā par citu tautu pienesumu Latvijai, klausoties Kanādas vēstnieka uzrunu PBLA Valdes sēdes svinīgajā atklāšanā. Kā zināms, Kanāda vada Latvijā dislocēto NATO kontingentu, spēlējot lielu lomu Latvijas drošībā. Viņš paziņoja, ka Kanādas valsts pārstāvju (gan militāro, gan diplomātisko) klātbūtne Baltijas valstīs ir lielāka nekā jebkurā valstī ārpus Kanādas, bez ASV.

Latvija ārpus Latvijas – tas ir PBLA darba lauks. Tagad tas ir veicams kopā ar Latvijas valsts iestādēm. Lai veicas!

GN
2019. g. 4. oktobrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com