Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


DV Adelaides nodaļas gadskārtējā pilnsapulce

Ziņoja par daudzām aktivitātēm un notikumiem

Laikraksts Latvietis Nr. 555, 2019. g. 31. aug.
I.V. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Pilnsapulces vadība. FOTO Agris Ezeriņš.

Pilnsapulces dalībnieki. FOTO Agris Ezeriņš.

Aukstā un lietainā sestdienā, 17. augustā, pilnsapulci atklāja nodaļas priekšniece Ilga Vēvere, un ar klusuma brīdi pieminējām mūžībā aizgājušos biedrus, lai viņiem viegls lidojums debesu plašumos. Jā, ar katru gadu mūsu rindas top retākas, bet vēl dzīvojam un strādājam.

Prāvests Jānis Priedkalns teica svētības un labu domu vārdus, un sapulce varēja sākties. Veiksmīgi ievēlētais sapulces vadītājs Pēteris Strazds raiti vadīja sapulci; paldies, Pēter!

Nodaļas priekšniece Ilga Vēvere savā ziņojumā pieminēja padarīto gada laikā. Dažam varbūt liekas, ka sabiedriskā dzīve ir pieklususi, bet tā tomēr nav. Regulārie sarīkojumi, kulturālie sarīkojumi, daudz citu aktivitāšu un notikumu. Pēc oficiālās pārbaudes par atbilstību Dienvidaustrālijas sabiedriskās drošības prasībām izdotais dokuments bija apjomīgs – uz 32 lapām. Bija ļoti daudz sīkāku lietu, ar kuru izpildi sākām darbus.

Beidzās Kultūras dienas un 2. janvārī sākām lielāko darbu. Līdz tam nevienam nebija ne jausmas par to, kas slēpās aiz ēkas ārsienas sētas pusē. Baltās skudras bija ļoti cītīgi un klusi darbojušās daudzu gadu garumā. Viņu veikumu parādījām arī pilnsapulcei uz ekrāna, un tas visus pārliecināja, ka bija pēdējais brīdis remontam.

Nevienam neradās jautājumi par izdoto naudu, jo dokumentālie pierādījumi bija pārliecinoši. Šo darbietilpīgo, atbildīgo un smago darbu ar īsta saimnieka sirdi vadīja Andris Jaudzems. Viennozīmīga visu biedru pateicība viņam ar vislielākajiem burtiem – PALDIES, ANDRI! Andris tikai tā kautrīgi atteica – kas jādara, tas jādara. Andris nekad nav skaitījis nama darbos pavadītās stundas. Kaut mums vairāk būtu tādu cilvēku!

Otrs nemaz ne tik vienkāršs amats ir kasierim. Daina Ezeriņa bija sagatavojusi detalizētu pārskatu par nodaļas finansēm. Daina atzinās, ka viņai ir labs palīgs – grāmatvedības programma. Daži varbūt vēl nav pieraduši pie jaunas formas finanšu izklāsta, un tas izraisīja atsevišķus jautājumus. Bet skaidrību ieguva visi.

Gadskārtējā līdzekļu vākšanas akcija ir notikusi samērā veiksmīgi, pateicoties Astras Kronītes precīzajai darbībai; nedaudz samazinājusies ziedotā kopsumma, lai gan ziedotāju skaits ievērojami mazāks nekā pagājušajā gadā. Paldies Astrai un visiem akcijas atbalstītājiem.

Ir vēl trešā darbu veicēju grupa – vanadzes, bez kurām faktiski nekas nenotiek namā. Taisni jābrīnās par to lielo darbu apjomu, ko šīs čaklās rokas veic. Viņas katru sestdienu gatavo pusdienas, klāj galdus gan jubilejās, gan ne tik priecīgos brīžos, gan saviesīgos vakaros. Šajā darbā izpaužas latviešu sievietes prasme sagādāt baudu izsalkušiem vēderiem. Kopas vadītāja Ilze Mūsiņa teica siltus atzinības vārdus savām palīdzēm.

Aprūpes darba vadītāja Ilze aicināja atsaukties tos, kuriem veselības problēmu dēļ nav iespējas pašiem atkļūt līdz vanagmājai, un lai mēs varētu rast risinājumu, un tautieši nebūtu ārpus notikumiem sabiedrībā.

Bāra pārzinis Juris ar palīgiem ir vienmēr rūpējušies par sarunu veicinošu vielu apmainīšanu pret dolāriem.

Pirms pilnsapulces bija kārtējās sestdienas pusdienas ar iecienītajām gaļas pankūkām un karstu buljonu; daudzi gribēja papildporcijas līdzņemšanai; prātīga latvieša doma par priekšdienām. Un ja vēl telpa ir sasildīta, tad jau var omulīgā noskaņojumā doties uz pilnsapulci.

Tradicionāli sapulces beigās nodziedājām Še kopā mēs biedri...

I. V.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com