Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valodu vasaras skolā kurss „Latviešu valoda“

Notiek pēc trīs gadu pārtraukuma

Laikraksts Latvietis Nr. 553, 2019. g. 10. aug.
Solvita Pošeiko -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latviešu valodas kursa skolotāja Solvita Pošeiko pie nodarbību klases ārdurvīm. FOTO Solvita Pošeiko.

Latviešu valodas studenti mācību procesā. FOTO Solvita Pošeiko.

26. jūlijā noslēdzās 8 nedēļu ilgusī intensīvā Valodu vasaras skola Indiānas Universitātē, Blūmingtonā (Indiānas štats, ASV). Latviešu valodas pirmā līmeņa kurss bija viens no 25 realizētajiem valodu kursiem. Latviešu valodas un lietuviešu valodas kursus organizē un finansiāli atbalsta BALSSI (Baltic Studies Summer Institute), kas šovasar te svinēja 25 gadu jubileju.

Šajā vasarā valodas instruktore bija Dr. Solvita Pošeiko, kas 2018./2019. studiju gadu stažējās Vašingtonas Universitātē. Intensīvo valodas kursu pavisam apguva trīs studenti dažādos vecumposmos, ar nedaudz atšķirīgiem zināšanu līmeņiem un valodas pilnveidošanas mērķiem.

Latviešu valodas kursu veidoja četru stundu nodarbības katru darbdienu un patstāvīgas studijas (vārdu un gramatisko formu apguve, mājasdarbi, nelieli projekta darbiņi). Pavisam tika apgūti astoņi funkcionālie temati (piem., Ģimene, Iepirkšanās, Laika plānošana un Ceļojums uz Latviju), galvenie gramatikas jautājumi un īsu tekstu veidošana (piem., e-pasta vēstule). Papildu valodas nodarbībām studenti piedalījās dažādos kultūras pasākumos, kas tika organizēti gan katrai valodas grupai atsevišķi, gan visu valodu kursu grupām kopā.

Visi studenti kursa beigās bija apmierināti ar sasniegtajiem rezultātiem. Augstie gala vērtējumi pierādīja, ka katrs no studentiem bija ievērojami uzlabojis savas zināšanas un prasmes latviešu valodā.

Tātad – divi mēneši valodas apguvei ir pietiekams laiks, lai dalībnieki nostiprinātu svarīgākos gramatikas jautājumus, pilnveidotu lasītprasmi un attīstītu runas prasmi mērķvalodā. Jāuzsver, ka tieši runāšanai vasaras skolā tiek pievērsta īpaša uzmanība, jo katra nodarbība paredz runāšanu (viedokļus, dialogus, lomu spēles) instruktora – dzimtās valodas runātāja – vadībā.

Ir zināms, ka arī nākamgad Valodu vasaras skola notiks Blūmingtonā un ka tiks piedāvāti latviešu valodas kursi. Pieteikties tiem var ikviens ar priekšzināšanām vai bez tām Valodu vasaras skolas mājaslapā:>>

Solvita Pošeiko
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com