Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvija atbalsojas Monpeljē

Vēsturisks dāvinājums

Laikraksts Latvietis Nr. 551, 2019. g. 28. jūlijā
Latvijas vēstniecība Francijā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Bertjē de Lionkūrs, vēstnieks Imants Lieģis, Žans Pjērs Ruso. FOTO Latvijas vēstniecība Francijā.

24. jūlijā Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Francijas Republikā Imants Lieģis bija devies darba braucienā uz Monpeljē. Šī vizīte bija īpaša ar to, ka svinīgā pieņemšanā Latvijai tika uzdāvināta 1923. gadā toreizējās Latvijas operas vadības un mūziķu pasniegtā pateicības vēstule franču komponistam Endī Vensānam, kurš Latvijā viesojās, diriģējot vairākos koncertos Rīgā.

Vēsturisko dokumentu vēstniekam pasniedza komponista Vensāna brāļa mazdēls Bertjē de Lionkūrs (Berthier de Lioncourt), pieņemšanā piedaloties Le Festival Radio France Occitanie Montpellier direktoram Žanam Pjēram Ruso, Latvijas institūta direktorei Vitai Timermanei-Moorai, kā arī Latvijas Radio korim un tā diriģentam Sigvardam Kļavam.

Saņemot vēstuli, vēstnieks Imants Lieģis pateicās komponista Vensāna ģimenei par šo žestu, uzaicinot De Lionkūra kungu ar kundzi ierasties Latvijā, lai personīgi saņemtu pateicību no Latvijas valdības. Tāpat vēstnieks izteica pateicību festivāla rīkotājiem par uzaicinājumu, neslēpjot gandarījumu par Latvijas talantu atzīšanu un aicināšanu piedalīties festivālā vairākus gadus pēc kārtas. Vienlaikus vēstnieks piebilda, ka vēstule tiks nogādāta Latvijas Republikas kultūras ministram, kurš, jaukas sakritības pēc, ir operdziedātājs.

Latvijas vēstniecība Francijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com