Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sidnejā – TIARA burvestība

Koris piedalīsies Pasaules Koru Festivālā

Laikraksts Latvietis Nr. 549, 2019. g. 12. jūlijā
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pēc koncerta Rīgas Domā 2019. gada 17. aprīlī. No kreisās: Ēriks Ešenvalds, Ilona Brūvere, Aira Birziņa un Rihards Dubra. FOTO Ilona Brūvere.

Sidnejiešiem un Kērnsas (Cairns) pilsētas iedzīvotājiem ir tā iespēja (un laime) noklausīties koncertus, kuros piedalās Rīgas meiteņu koris TIARA, kā arī, dabīgi, tiem, kas aizbrauc uz šīm vietām. Un ir vērts aizbraukt, lai tikai dzirdēt šo kori.

Sidnejā koris piedalās Pasaules Koru Festivālā, ko rīko Austrālijas bērnu un jauniešu koru grupa Gondawanda. Ieradīsies ne tikai TIARA dziedātāji, bet arī bērnu un jauniešu kori no Eiropas, Āzijas un Amerikas valstīm. Toties Sidnejas latvieši var priecāties par to, ka Latviešu Namā būs TIARA koncerts, kas ir sagatavots tieši latviešu publikai.

Un to nevajadzētu palaist garam! Nekādā gadījumā!

Man bija tas prieks un laime baudīt, nē, pareizāk, aizrauties ar TIARA koncertu Rīgas Domā 17. aprīlī. Tur programmā bija iekļauti Baha, Jēkaba Jančevska, Andra Dzenīša, Sezāra Franka un Ērika Ešenvalda darbi un koncerta beidzās ar Riharda Dubras Sabat Mater pirmatskaņojumu. Uz koncertu aizgāju, jo gribēju dzirdēt Dubras Sabat Mater – piemērots noskaņojums Lielai Piektdienai, un, vispār, es Rīgā daudz apmeklēju koru koncertus.

Tā tik bija atklāsme! Programmas lapās ir rakstīts, ka:

„Koris TIARA ir kronēts ar klausītāju mīlestību Latvijā un visā pasaulē. Par to liecina arī daudzās prestižos konkursos iegūtās balvas, tostarp 1. vieta European Broadcasting Union un BBC Radio 3 rīkotājā konkursā.“

Ja vienreiz noklausās šo kori, tad jau var saprast, kāpēc koris ieņem Grand Prix vai pirmo vietu konkursos. Skaņa ir spilgta, precīza, bet arī pārsniedz precizitāti, lai iesaistītu klausītāju sirdis un dvēseles. Skaņa virpuļoja pār Doma katedrāli kā uz burvja mājienu, vilināja, lai tai seko uz citu pasauli, citām sajūtām, citām domām. Šo burvja mājienu radīja Aira Birziņa, kora diriģente kopš 2000. gada. To, ka viņa spēj iedvesmot savus koristus, var saprast jau tūlīt, jo citādāk nebūtu ne panākumu konkursos, ne maģiskie kora koncertu izpildījumi.

TIARA koncerts būs arī Austrālijā, Sidnejas Latviešu Namā, piektdien, 19. jūlijā, plkst. 19.00.

Ilona Brūvere
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com