Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Izaugsmes Dienās“ Londonā

Ciemojoties Latviešu Tirdzniecības Kameras Lielbritānijā

Laikraksts Latvietis Nr. 549, 2019. g. 12. jūlijā
Ilze Baiža -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

FOTO no Latviešu Tirdzniecības Kameras Lielbritānija arhīva.

Centrā Ilze Baiža. FOTO no Latviešu Tirdzniecības Kameras Lielbritānija arhīva.

Latviešu Tirdzniecības Kameras Lielbritānijā (https://lvchamber.uk/) ir vēl pavisam jauna organizācija, kuras mērķis ir apvienot un atbalstīt latviešu uzņēmējus Apvienotajā Karalistē, kā arī veicināt importu-eksportu starp Latviju un Lielbritāniju. Kaut arī Tirdzniecības Kamera oficiāli savas durvis vēra tikai šī gada 7. februārī, tā ir viena no aktīvākajām latviešu organizācijām Lielbritānijā, kura rīko ikmēneša tīklošanās pasākumus Izaugsmes dienas.

Tās tiek rīkotas, lai iepazītos, apmainītos ar kontaktiem un pieredzi. Tās pulcina ne tikai mazus, vidējus un lielus uzņēmējus, vai cilvēkus, kas tikai par savu uzņēmējdarbību vēl domā, bet arī ļoti dažādu jomu un industriju pārstāvjus. Pasākums ilgst visu dienu, un sevī ietver prezentācijas, diskusijas un muzikālo priekšnesumu.

10. maijā arī man bija iespēja iesoļot Daugavas Vanagu namā Londonā, kur risinājās kārtējās Izaugsmes dienas un pārstāvēt, mūs, latviešus, kas savas mājas atraduši Globusam otrā pusē – Austrālijā un Jaunzēlandē. Lai arī vizītes galvenais mērķis bija nostiprināt interneta vidē izveidotos kontaktus, nekautrējos spert savus pirmos soļus uzņēmējdarbībā un pašai par lielu pārsteigumu veiksmīgi un ar zināmu peļņu iztirgoju visu no Jaunzēlandes līdzi atvesto Whittakers (Vitakers) šokolādi. Pēdējā tāfelīte tika izsolīta, un pārdota pa 30 britu mārciņām.

Diemžēl tik spīdoši negāja ar manu personīgo prezentāciju par Bailēm Publiski Uzstāties. Paradoksāli, biju manāmi uztrauksies, tomēr arī to atvedu mājās kā pieredzi, no kuras mācīties.

Citas uzstāšanās norisinājās ievērojami veiksmīgāk, un atmiņā visvairāk ir palikusi apvienības Bērzes Strazdi prezentācija, kas ietvēra informāciju par viņu darbību, gan labdarības jomā, gan par Jāņu festivālu Lielbritānijas latviešiem, kas norisinājās no 21. līdz 23. jūnijam. (Vairāk informācijas šeit: https://www.strazdi.co.uk/strazdufestivals2019).

To, ka organizācija vēl ir tikai attīstības stadijā un ir lietiņas, ko varētu uzlabot, atzīt paši veidotāji. Tomēr nevar noliegt, ka Izaugsmes dienas ir vieta, kur var rast kontaktus. Personīgi man vislielākā vērtība, ko no šī pasākuma paņēmu, ir satiktie un iepazītie cilvēki. Kā ziedi, kas kārtīgi sasieti, svaigi salasītā Jāņu pušķī, viņi ir ļoti dažādi, katrs ar savu pieredzi un personību, darbības jomu, kuru pārstāv, un kopīgi viņi veido neatkārtojamu buķeti, kuru vizītkartes es atvedu uz Jaunzēlandi. Domāju, ka nākotnē ar dažiem amatniekiem sazināšos un uzaicināšu uz sarunu speciāli laikrakstam Latvietis, jo viņu darbi, iespējams, varētu radīt interesi arī mums, Austrālijas un Jaunzēlandes tautiešiem.

Ilze Baiža
speciāli laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com