Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lija kā pa Jāņiem

Draudzīgā gaisotnē aizritēja jāņošana Adelaides vanagmājā

Laikraksts Latvietis Nr. 548, 2019. g. 5. jūlijā
I.V. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Vanadžu dziesmu ansamblis. FOTO Agris Ezeriņš.

Līgotāji. FOTO Agris Ezeriņš.

DV

Daugavas Vanagi

Kas tie par Jāņiem un kas par līgošanu, ja nelīst kā pa Jāņiem? Protams, ka pateicoties labiem sakariem ar debess jumu, Adelaidē bija nodrošināta pietiekami bagātīga dzīvības uzturēšanas vielas nonākšana uz zemes. Sestdien, 29. jūnijā, vanagmājas jāņubērni ar jāņutēvu Rūdi draudzīgā bariņā pulcējās zālē un arī jāņumāte Inese bija turpat.

Kas to būtu ticējis, ka aukstā laikā un no veikalā pirktā piena var sanākt tik labs jāņusiers, kā sanāca Astrai un Rasai, bet jāņutēvam labs alus pagrabs ar pudeļalu no bāra? Un kur tad vēl desiņas un skābie kāposti, kā jau pie latviešiem pieņemts – paēd, iedzer alutiņu un tad sāk dziedāt.

Žēl, ka nevarēja iekurt ugunskuru un sasildīties, tādēļ nācās izmantot bārā pieejamo sildšķidrumu krājumus. Citādi aukstajā laikā balsis tādas izmainītas un dziesmām nevarētu saprast vārdus.

Savu dziesmu pūru publikai neslēpa vanadžu dziesmu ansamblis.

Neiztika arī bez jokiem no Ilgas puses. Un tad vēl lielā izsole – skaistā, lielā māla latgaļu alus krūze tika nosolīta par simts dolāriem, kuri nokļuva ziedojumā; tāds bija krūzes ziedotājas noteikums.

Tā nu tīri draudzīgā gaisotnē aizritēja jāņošana Adelaides vanagmājā.

I. V.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com