Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lai kur Tu būtu pasaulē, Tu esi Latvija!

Skaists koncerts Ziemeļjaundienvidvelsā

Laikraksts Latvietis Nr. 547, 2019. g. 21. jūnijā
Ilze Jaunbērziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Tāra Viljamsa (Williams). FOTO Kathryn Le Gay Brereton.

Kopš 1947. gada latvju zīles ir izkaisītas pa visu pasauli. Spilgts pierādījums bija 2018. gada Dziesmu Svētki, kur no 22 zemēm piedalījās Latvijas diaspora. Zīles izaug par spēcīgiem ozoliem un dod savu ražu tālāk. Tā arī Ziemeļjaundienvidvelsā redzami ir uzvārdi ar saknēm, kas sniedzas tālu, piem., Pumpurs (Kanbera), Reimanis (Melburna), Neilands (Ņūkasle), Rolavs, Bruzgulis, Viljams (Williams) un Jaunbērziņš (Sidneja).

Ar lielu prieku gāju klausīties sidnejiešiem labi pazīstamā soprāna, solistes Tāras Viljamsas (Williams) koncertu šī gada 19. maijā, Murvilumbas (Murwillumbah) mākslas festivāla ietvaros. Murvilumba pati ir skaista pilsētiņa cukurniedru laukos, Vorning-Volumbina (Mt. Warning – Wollumbin) kalna ēnā, pusstundas braucienā no Zelta piekrastes lidostas.

Tāra kā soliste ir piedalījusies daudzos latviešu un lietuviešu koru koncertos. Savā laikā Tāra ar mammu Ausmu Ābolkalnu dziedāja Sidnejas Latviešu jauktā korī.

Kā sveiciens Dvoržaka dziesmai The Songs My Mother Taught me Tāras koncerta tēma bija Dziesmas, ko man mācīja mani studenti (Songs My Students Taught Me). Dzirdējām deviņas dziesmas, kas spilgti izcēlās ar žanru dažādību. To starpā Mein Herr no Cabaret un franču La Complainte de La Butte. Priekšnesumam krāšņumu piedeva pavadījums ar Džed Ston (Jed Stone) pie klavierēm un Klaudiju Markusu (Claudia Markus) ar čellu. Pirms katras dziesmas Tāra paskaidroja, kādēļ viņa dziesmu izvēlējusies, tā parādot arī savu lielisko pieteicējas talantu.

Tāras priekšnesums stingri pamatojās viņas operas studiju mācībās. Varēju saklausīt viņas vokālo disciplīnu, precīzo dikciju, dziedājuma pilnskanību un izkopti plašo, spēcīgo balsi. Redzama bija arī Tāras profesionālā stāja, kur niansētas kustības izteica dziesmu īpašās emocijas.

Kopvērtējums? – lielisks koncerts!

Koncerta beigās Tāra dedzīgi pieminēja savas latvju saites un saknes.

Tiešām prieks bija vienoties sirsnīgos aplausos ar pārējiem klausītājiem. Biju lepna, ka latvju zīle jo raženi aug arī Ziemeļjaundienvidvelsā.

Ilze Jaunbērziņa,
Murvilumbā
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com