Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Nerimst daiļamatnieku darbs...

Darbnīcas bija it sevišķi labi apmeklētas

Laikraksts Latvietis Nr. 546, 2019. g. 13. jūnijā
Sandra Krasta -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Vidusskolas audzēkņi pie koku darbiem. FOTO Sandra Krasta.

Ārija Baumane (no kreisās) ar saviem skolēniem. FOTO Sandra Krasta.

Vidusskolas audzēkņi ar svilpauniekiem. FOTO Sandra Krasta.

Šī gada 25. un 26. maijā notika Latviešu Daiļamatnieku Apvienība Austrālijā (LDAA) rīkotās gadskārtējās darbnīcas. Darbnīcu izvēle šogad bija plaša – rotu kalšana, koka darbi, svilpaunieki un māla rotas, tekstilu grafika, prievīšu aušana, baltie darbi, alvas liešana, celu aušana un cimdu adīšana. Bija plašs latvisks tirdziņš. Latviešu nama dāmas gādāja par dalībnieku labklājību ar siltām pusdienām, kafiju un smalkmaizītēm.

Šogad darbnīcas bija it sevišķi labi apmeklētas, kur tikpat kā visas darbnīcas abas dienas bija pārpilnas. Šogad, kā arī pagātnē, mums pievienojās dalībnieki, kuriem pēc vairākiem desmitiem gadu ir kļuvusi vēlēšanās atjaunot šīs zināšanas. Dalībnieku starpā arī piedalījās tie, kuriem ir latviešu izcelsme, bet sabiedrībā nav nākuši, nav latviešu valoda, bet vēlas apgūt zināšanas par savu izcelsmi. Mums ir arī bijuši tādi, kuri nav latvieši, bet kuriem interesē latviešu etniskie darbi. Šīs daiļamatnieku darbnīcas dod visiem interesantiem iespēju apgūt šādas zināšanas, un, ja vien ir vietas, mēs nevienu neatraidām.

Pa darbnīcu laika tika izjusta apbrīnojama enerģija un dedzība apgūt šīs latviskas daiļdarbu zināšanas. Sestdienā pa skolas laiku klāt pievienojās latviešu vidusskolas audzēkņi, kuri apbrīnojami cītīgi strādāja.

Jāapbrīno mūsu vecākā LDAA darbnīcu meistare, audēja Ārija Baumane, kura jau neskaitāmus gadus ar milzīgu pacietību māca nākamajām paaudzēm kā aust tautiskas prievītes un jostas. Viņas darba pūles ir tiešām apbrīnojamas un neatvietojamas. Paldies, Ārijai, paldies it visiem LDAA darbnīca vadītājiem, kuri brīvprātīgi un pašaizliedzīgi ziedo savu laiku, lai pasniegtu tālāk savas zināšanas.

Sandra Krasta,
LDAA vārdā
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com