Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Pāri Baltijas jūrai: 1944 – 1945“

Zviedru fotogrāfa Dāvida Holmerta (David Holmert) fotogrāfiju izstāde

Laikraksts Latvietis Nr. 544, 2019. g. 30. maijā
Latvijas Okupācijas muzejs -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ceturtdiena, 2019. gada 6. jūnijā, plkst. 17.00 Latvijas Okupācijas muzejā Zviedrijas vēstniecība Latvijā, sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju aicina uz zviedru fotogrāfa Dāvida Holmerta (David Holmert) fotogrāfiju izstādes Pāri Baltijas jūrai: 1944 – 1945 atklāšanu.

Izstādi atklās Zviedrijas vēstniece Latvijā Annika Jagander un Latvijas Okupācijas muzeja direktors Dr. Gunārs Nāgels. Pasākumā piedalīsies arī Dāvida Holmerta mazdēls Hans Holmerts.

No Zviedrijas atvestajā fotogrāfiju izstādē skatāma Dāvida Holmerta foto hronika par bēgļiem no Latvijas, kuri piedzīvodami kara šausmas savā zemē, izmisuma dzīti, kāpa vienkāršās, primitīvās zvejnieku laivās un devās tumšajos Baltijas jūras ūdeņos, lai nonāktu Gotlandē (Zviedrija). Diemžēl ne visi nonāca šajā salā, jo ceļā viņus iznīcināja gan vācu, gan krievu izliktās mīnas, šāvienus raidīja abu armiju karakuģi, dzīvības paņēma arī jūra. Fotogrāfiju izstāde ir vienreizēja dokumentācija ne tikai par latviešu izmisīgajiem centieniem tikt brīvībā, bet arī par zviedru iedzīvotāju iesaistīšanos bēgļu sagaidīšanā un aprūpē.

Izstādi Okupācijas muzejā varēs apskatīt līdz 6. augustam.

Latvijas Okupācijas muzejs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com