Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Rīgas pilī svētki

Augstāko valsts apbalvojumu pasniegšana

Laikraksts Latvietis Nr. 543, 2019. g. 23. maijā
Aina Gailīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Gunāram Astram pēc nāves piešķirto Viestura ordeni glabāšanā saņem viņa brālis Leons Astra. FOTO Aina Gailīte.

Lorija Cinkusa un prezidents. FOTO Aina Gailīte.

Solo izpilda Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece operdziedātāja Kristīne Zadovska. FOTO Aina Gailīte.

Tradicionāli novembrī un maijā dienu pirms valsts svētkiem Rīgas pilī notiek augstāko valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonija. 3. maijā Valsts prezidents uzņēma 93 nominantus Triju zvaigžņu ordenim (40), Viestura ordenim (14) un Atzinības krustam (39).

Ceremonija notika Svētku zālē, kurā pulcējās ne tikai apbalvojamie, bet sveicēji ar ziediem un koris Sola diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, zvanu ansamblis Primus, solists Daumants Kalniņš un komponists Jānis Lūsēns.

Viss sākās ar Latvijas himnu un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzrunu, pateicības vārdiem apbalvotajiem, ceremoniju vadīja aktieris Juris Kalniņš. Apbalvojumus saņēma par izcilu darbu profesijā, mūža ieguldījumu un panākumiem bagātu darbību Latvijā un Latvijai. Par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieriem iecelti Čikāgas piecīši, viņus pārstāvēja Lorija Cinkusa.

Viestura ordenis bija piešķirts Gunāram Astram pēc nāves, to glabāšanā saņēma viņa brālis Leons Astra, visi zālē stāvēja kājās. Katrs apbalvotais izteica pateicības vārdus, visbiežākie bija – gods kalpot Latvijai un pirmoreiz dzirdēju mācītāja pateicību – gods kalpot Dievam un Latvijai (Ilmārs Hiršs-Iršs).

Muzikālie priekšnesumi bija izcili piemeklēti, ļoti patīkams pārsteigums bija Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieces Kristīnes Zadovskas solo kopā Daumantu Kalniņu un kori Mazu brīdi pirms un dziesmas autoru komponistu Jāni Lūsēnu pie klavierēm.

Aina Gailīte
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com