Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jaunieši cītīgi veic Jaunatnes dienu priekšdarbus

Tie liecina par Melburnas jauniešu nopietnu attieksmi pret lielo atbildību

Laikraksts Latvietis Nr. 541, 2019. g. 23. martā
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL36JD_DS

Pirmā rindā no kreisās: Andrejs Jaudzems (Tehniskais vadītājs), Laila Grosa (Komunikācija), Kate Jaunalksne (Tautas dejas), Maija Drēziņa (Danču vakars), Lija Andersone (Priekšsēde), Brita Kalēja (Vecgada vakara balle).
Otrā rinda no kreisās: Ivars Štubis (Konsultants), Kalvis Švolmanis (Vice priekšsēdis/programma), Ēriks Stepaņuks (Tautas deju apkūlības), Kaspars Švolmanis (Tautas deju apkūlības), Lūkas Elberts (Mājaslapa).
Trūkst: Miķelis Stepaņuks (Teātris), Daina Jefimova (Viktorīna), Līsa Jaun­alksne (Sadziedāšanās), Kārla Jaudzema (Jauniešu koncerts).
FOTO Roberts Birze.

2018. gada 7. aprīlī Latviešu jaunatnes apvienība Austrālijā (LJAA) izraudzīja kā 36. Jaunatnes dienu (JD) Melburnā priekšsēdi, Liju Andersoni. Neilgi vēlāk priekšsēde sastādīja savu darba komandu, un iesākas plānošanas darbs. Šo beidzamo nepilno 12 mēnešu posmā, jaunieši ir cītīgi darbojušies. No tukšas lapas izveidot bagātīgu, saistošu un pilnvērtīgu kultūras sējumu ir liels izaicinājums, un jaunieši to veic ar mērķtiecību un drosmi.

Rīkotāju saimei šī ir pirmā izdevība uzņemties Melburnas JD rīkošanas atbildību. Iepriekšējās JD Melburnā bija 2007. gadā, kad vairums šie jaunieši bija vēl pamatskolā. Kaut komitejai nav bijusi pieredze būt atbildīgiem par sarīkojumu virkni, viņu plašā pieredze, piedaloties latviešu sabiedrībā daudzu gadu garumā, ir devusi stingru darbības pamatu.

Lai iegūtu sarīkojumu rīkošanas praksi un papildus līdzekļus, komiteja ir ieplānojusi vairākus sarīkojumus pirms JD. Līdz šim ir notikuši divi šādi sarīkojumi, abi atšķirīga rakstura. Pērn oktobrī notika Zaļumballe – saviesīgs vakars ar siltām vakariņām un ar pāru dejas Pērkonīša maratona konkursu.

Šī gada marta sākumā Muzikālā pēcpusdiena, kurā uzstājās jaunieši ar dažāda rakstura muzikāliem priekšnesumiem, atskaņojot arī savas kompozīcijas (skat. S. Birzes aprakstu LL Nr. 539, 2019. g. 12. martā: http://laikraksts.com/raksti/8694).

Ir ieplānots vismaz vēl viens sarīkojums pirms JD – Eirovīzijas vakars ar jautra rakstura priekšnesumiem un siltām vakariņām sestdien, 11. maijā, plkst. 18.30 Melburnas Latviešu namā.

AL 36.JD notiks Melburnā no 27. līdz 31. decembrim. Priekšdarbi ir daudzsološi un liecina par jauniešu nopietnu attieksmi pret lielo atbildību.

Lai veicas! ■



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com