Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvija – 15 gadi Eiropas Savienībā

Gatavojas Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Laikraksts Latvietis Nr. 539, 2019. g. 12. martā
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LV_ES_15

Atzīmējot 15 gadus kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai (ES) un gatavojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām 2019. gada 25. maijā, Ārlietu ministrija, Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā un Eiropas Parlamenta birojs kopā ar sadarbības partneriem rīkos virkni pasākumu, kuros aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Latvijas iedzīvotāji jau 15 gadus aktīvi izmanto iespējas, ko sniedz Latvijas dalība ES. Iedzīvotāji novērtē ceļošanas un studiju iespējas, atbalstu uzņēmējdarbības attīstīšanai un ieguldījumus vides un dzīves kvalitātes uzlabošanā. To apstiprina arī Eirobarometra pētījums, saskaņā ar kuru 75% Latvijas iedzīvotāju jūtas piederīgi Eiropai.

Ārlietu ministrija kopā ar EK pārstāvniecību un Eiropas Parlamenta biroju Latvijā ir sagatavojusi pasākumu kalendāru, kas ikvienam Latvijas iedzīvotājam piedāvā iespēju uzzināt par aktuālajiem notikumiem, līdzdarboties tajos un būt aktīvam ES vērtību, iespēju un priekšrocību izzinātājam. Kalendāra elektroniskā versija pieejama http://bit.do/ES_kalendars.

Tā, piemēram, 12. aprīlī Ārlietu ministrijā notiks plašs ES Informācijas sniedzēju forums. Savukārt 7. maijā, ievadot Eiropas dienas svinības Latvijā, notiks augsta līmeņa starptautiska konference 15 out of 100 par ES politikas aktualitātēm. Divas dienas vēlāk, 9. maijā, Eiropas dienā, dažādi pasākumi un atvērto durvju dienas notiks ne tikai Rīgā, bet arī reģionos – ES informācijas punktos 31 bibliotēkā un citviet Latvijā. Tāpat tradicionāli 9. maijā notiks arī Eiropas eksāmens, kurā aizraujošā veidā varēs pārbaudīt zināšanas par Eiropas lietām. Vienlaikus jau no 18. marta līdz pat maija vidum skolas uzņems Eiropas lietu zinātājus no dažādām nozarēm, kas dalīsies ar savām zināšanām un pieredzi ikgadējā akcijā Atpakaļ uz skolu. Visu pavasari notiek diskusijas ar iedzīvotājiem reģionos, kā arī informatīvi un iesaistoši pasākumi par Eiropas vēlēšanām.

„Aptuveni 80% Latvijas likumu veido ES lēmumi, tāpēc Latvijas iedzīvotājiem svarīgi pārdomāti izraudzīties EP deputātus, kas šos lēmumus pieņem. Mums Latvijā Eiropa pieder tikpat, cik citiem eiropiešiem,“ uzsver EP biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele un mudina visus piedalīties Eiropas vēlēšanās 25. maijā: „Nesenie notikumi rāda, cik trausla var būt demokrātija, ja neizmantojam savas iespējas balsot. Ja balso visi, ieguvējs ir ikviens.“

Šis ir laiks, kad Eiropa piedzīvo izaicinājumiem pilnu laiku saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES, risina citus iekšējos un ārējos drošības, sociālekonomiskos un politiskos jautājumus. Līdz ar to svarīga ir ikviena ES pilsoņa aktīva iesaiste kopīgās Eiropas nākotnes veidošanā – līdzdalība gan ikdienas pilsoniskajās aktivitātēs, gan Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

LR Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com