Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lielās mūzikas balvas 2018

Nominanti kategorijā „Par izcilu sniegumu gada garumā“

Laikraksts Latvietis Nr. 538, 2019. g. 5. martā
Rinta Bružēvica -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Latvijas_koncerti

Lielās mūzikas balvas 2018 žūrija kategorijā Par izcilu sniegumu gada garumā nominēja dziedātāju Rihardu Mačanovski, Trio Palladio un valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Lielās mūzikas balvas 2018 laureāti tiks paziņoti otrdien, 5. martā, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā balvu pasniegšanas ceremonijā, kuru tiešraidē atspoguļos Latvijas Televīzijas 1. kanāls un Latvijas Radio 3 Klasika.

Trio Palladio veido trīs izcili solisti, visi jau esoši Lielās mūzikas balvas laureāti, liela mirdzuma zvaigznes, kas spoži spīd katra pati par sevi, un kopā veido nopietnu, augsta līmeņa atskaņotājmākslas vienību. Trio Palladio sastāvā spēlē vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš.

Lielās mūzikas balvas 2018 žūrijas locekle, muzikoloģe, nodibinājuma Mūzikas un mākslas atbalsta fonds valdes priekšsēdētāja Sandra Zandberga: „Viņu sniegumu raksturo konceptuālas programmas, atklājot arī Latvijā mazzināmu klaviertrio repertuāru, dziļi pārdomātas interpretācijas un īpaša, intuitīva savstarpēja saprašanās, kas jūtama trio saspēlē. Šo lielisko mūziķu apvienošanās kopīgā ansamblī ir jauna Latvijas mūzikas bagātība.“

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga ir jau trīskārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs. „Jauneklīgā degsme, nepārtrauktais izzināšanas prieks un augsta profesionālā latiņa ir kvalitātes, kuras orķestra mūziķi un viņu mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē iedzīvina spilgtās programmās un radošos projektos jau 13 koncertsezonas,” stāsta Sandra Zandberga. „2018. gadā orķestris sniedzis 40 augstvērtīgus koncertus, sadarbojies ar pasaules līmeņa solistiem un viesdiriģentiem, un savu muzicēšanas meistarību apliecinājis gan Rīgā un Latvijas novados, gan Nīderlandē, Vācijā un Igaunijā. Valsts 100gades pasākumos „Sinfonietta Rīga“ spodrināja Latvijas vārdu, debitējot festivālā Cafe Budapest Ungārijā, un kopā ar akordeonisti Kseniju Sidorovu sniedzot koncertus Zviedrijā.“

Basbaritons Rihards Mačanovskis ir viens no vadošajiem operas solistiem, kurš 15 gadu darbības laikā operā atveidojis ap 30 dažādu lomu visdažādāko laikmetu un stilu izrādēs. 2013. gadā viņš saņēma Paula Saksa balvu, bet par Pētera Čaikovska solodziesmu programmu nominēts Lielajai mūzikas balvai 2013 kategorijā Par izcilu interpretāciju. Šobrīd Mačanovskis ir viens no interesantākajiem un pieprasītākajiem opermāksliniekiem Latvijā. Dziedātāju raksturo vīrišķi sulīgais basbaritona tembrs, pozitīva enerģija, atraktīvs humors un skatuves šarms, piepildīts ar sirsnīgu izteiksmību un dabisku muzikalitāti.

Lielā mūzikas balva (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. LMB organizē VSIA Latvijas Koncerti sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Rinta Bružēvica,
„Latvijas Koncertu“ sabiedrisko attiecību speciāliste



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com