Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„PBLA savu lomu nav izspēlējusi“

PBLA vadība tiekas ar Ministru prezidentu

Laikraksts Latvietis Nr. 536, 2019. g. 22. febr.
PBLA -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: PBLA izpilddirektors Raits Eglītis, PBLA valdes priekšsēde Kristīne Saulīte, LR Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, PBLA valdes vicepriekšsēdis, Amerikas Latviešu apvienības valdes priekšsēdis Pēteris Blumbergs, PBLA pārstāvniecības vadītājs Jānis Andersons. FOTO Mairis Martinsons, Valsts kanceleja.

No kreisās: LR Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, PBLA valdes vicepriekšsēdis, Amerikas Latviešu apvienības valdes priekšsēdis Pēteris Blumbergs, PBLA valdes priekšsēde Kristīne Saulīte. FOTO Mairis Martinsons, Valsts kanceleja.

Rīga, PBLA pārstāvniecība. Otrdien, 19. februārī, Pasaules Brīvo latviešu apvienības un Amerikas Latviešu apvienības vadība tikās tikās ar Latvijas jaunizveidotās valdības vadītāju Krišjāni Kariņu, kurš bija izbrīvējis stundu laika sarunai tieši pirms valdības sēdes.

Ministru prezidents izteica prieku, ka saņēmis mantojumā no iepriekšējās valdības iestrādes valsts sadarbībai ar diasporu un akcentēja jaunā diasporas likuma nozīmi turpmākajā darbā. „Man patīk, ka valsts politika ir vērsta arī uz diasporu. Valsts un valdība augstu novērtē PBLA darbu,“ teica K. Kariņš, piebilstot, ka viņam, amatu pārņemot, ir bijis prieks redzēt, ka valsts līdzekļi tiek piešķirti diasporas izglītības sistēmas atbalstam un kultūras pasākumiem. Ministru prezidents aicināja PBLA aktīvi iesaistīties un izsekot, lai valsts līdzekļi tiek izmantoti lietderīgi un prasmīgi.

PBLA priekšsēde Kristīne Saulīte uzsvēra PBLA lomu valsts atbalsta administrēšanā izglītībā un kultūrā un lūdza, valsts budžetu veidojot, iekļaut līdzekļus diasporas atbalstam valsts pamatbudžetā.

Amerikas Latviešu apvienības (ALA) valdes priekšsēdis Pēteris Blumbergs informēja Ministru prezidentu par PBLA darbu, palīdzot stiprināt Latvijas valsts drošību un ekonomisko attīstību. Tika pārrunāts ALA darbs Vašingtonā, stiprinot Baltijas atbalsta grupu ASV senātā un kongresā (Baltic Caucus), kā arī Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā sadarbību ar Kanādas NATO spēkiem un Kanādas Aizsardzības un Ārlietu ministrijām. Ministru prezidents izteica savu vēlmi apciemot Vašingtonu, lai tiktos ar ASV valdības pārstāvjiem. P. Blumbergs pastāstīja par ALA plāniem rīkot Spotlight Latvia ekonomisko forumu Denverā pirms ALA 68. kongresa 2. maijā un PBLA plānoto Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu Valmierā, šī gada 14. novembrī. K. Kariņš izteica savu interesi piedalīties PLEIF Valmierā.

K. Kariņš arī lūdza PBLA un dalīborganizāciju atbalstu kontaktu veidošanā ASV un visas pasaules finanšu organizācijās. Viņš uzsvēra, ka Latvijai ir kvalificēti augsta līmeņa profesionāļi, kas strādā pasaules finanšu centros augstākajos līmeņos, un Latvijai ir nepieciešama viņu pieredze. „Mums ir jānes pasaulē vēsts, ka mēs tiekam galā ar savu finanšu sistēmu, ka mēs neesam Krievijas satelītvalsts, kas nodarbojas ar naudas atmazgāšanu,“ teica Ministru prezidents, aicinot PBLA palīdzēt komunicēt pozitīvos stāstus par Latviju.

Sarunas noslēgumā, apkopojot pārrunāto, Ministru prezidents teica: „PBLA savu lomu nav izspēlējusi – es jūtu, ka jūs to pārveidojat, pielāgojat, un mūsu valstij tas ir svarīgi! Ja nebūs (diasporas) skolu, ja nebūs jūsu organizāciju un struktūras, tad Latvijai nebūs savs atbalsts pasaulē“, viņš piebilda.

PBLA



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com