Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Stokholmas Latviešu skolai 65 gadu jubileja

Gudrības, zināšanu un vieduma gads

Laikraksts Latvietis Nr. 533, 2019. g. 1. febr.
Ieva Reine -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Stokholmas Latviešu skola.

Lielākā diasporas latviešu skola pasaulē svin 65. jubileju. Satekot daudzām trimdas latviskās izglītības upēm vienuviet, 1953./1954. mācību gads uzskatāms par Stokholmas Latviešu skolas (SLS) aizsākumu. Īsi pēc Latvijas simtgades plašās atzīmēšanas Latvijā un Zviedrijā visa 2018. gada garumā, Stokholmas Latviešu skola janvāra vidū atzīmēja pastāvēšanas 65. gadadienu, un nodēvēja to par Gudrības, zināšanu un vieduma gadu, kurā īpašs uzsvars tiks likts uz starppaaudžu zināšanu apmaiņu.

Pirmais īpašais gada viesis 12. janvārī skolā ieradās ar grāmatu somu – PBLA priekšsēde Kristīne Saulīte skolai dāvināja jaunākās, Latvijā izdotās grāmatas, kuras noderēs gan Latvijas vēstures un ģeogrāfijas apgūšanai, gan kā lasāmviela dažādu vecumposmu skolēniem.

SLS jubilejas pasākumā 19. janvārī ar dāvanām skolai un apsveikuma vārdiem bija ieradušies Latvijas vēstnieks Zviedrijā Marģers Krams, Zviedrijas latviešu apvienības (ZLA) Centrālās valdes priekšsēdis Juris Rozītis un vicepriekšsēde Laine Lasmane-Vikmarke (Lasmanis-Wikmark) (abi arī agrākie skolas pārziņi), Andreja Eglīša Latviešu Nacionālā fonda pārstāves Ieva Graufelde un Zita Dzelzkalēja, SLS ilggadējs skolas pārzinis Jānis Krēsliņš, bet Stokholmas Latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes un tās mācītāja Kārļa Žola vārdā apsveikumu skolai nodeva draudzes priekšniece Inta Meiere.

Koncerta daļā uzstājās Ozolnieku Tautas nama bērnu un jauniešu kolektīvs Nianse ar savu māksliniecisko vadītāju Ingūnu Pētersoni, izpelnoties lielu sajūsmu vairāk par simtu klātesošajos. Pēc maiznīcas Drusti veidotā svētku kliņģera notiesāšanas un dzīvīgas kopdziedāšanas, viesiem un mājiniekiem izdejoties deva iespēju Stokholmas spēlmaņi. Stokholmas Latviešu skola ir viena no vecākajām Zviedrijas latviešu apvienības organizācijām, kurā vairāk nekā 110 audzēkņus izglīto 23 skolotāji.

Ieva Reine,
Stokholmas Latviešu skolas vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com