Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lasītājas vēstule

Kad mēs reiz mācīsimies?

Laikraksts Latvietis Nr. 531, 2019. g. 16. janv.
Inta Tomasa (Thomas) -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Godātā redakcija!

Kad mēs reiz mācīsimies?

Cienījamā Mildiņas vēstuļu rakstītāja, nevienu Kultūras dienu sarīkojumu neapmeklējusi, pati atzīstas: „pie tuvākās iespējamības iegādājos programmas grāmatiņu, un nodomāju, ka nu varēšu visu pamatīgi nokritizēt.“

Vai tas domāts kā joks? Bet tad seko vesels raksts laikrakstā, kas man tomēr neliekas kā joks un domāju, ka KD rīkotājiem, kas ielikuši tik lielas pūles, lai sarīkotu tik ļoti sekmīgas Kultūras dienas, tas arī tomēr nevar likties kā joks.

Un ko var cerēt panākt tādu rakstu publicējot? Vai nav jau atkārtoti redzēts, ka spējīgus un apdāvinātus cilvēkus no mūsu latviešu kopienas aizbaida ar neapdomātu kritizēšanu, par zaudējumu mums visiem?

Daudz varētu teikt par visu skaisto un vērtīgo, ko redzējām šinīs KD, ceru par to vēl ko redzēt Laikrakstā, bet īsumā: Katrs, ar ko es runāju, teica, ka atklāšanas koncerts bijis brīnišķīgs. Teātris bija interesants. Kopkora koncerts tik skaists, un tāds varens koris, ka man arī aizrāvās elpa, redzot viņus visus uz skatuves uznākam. No Latvijas Gaudeamus koris un kopa Rotaļa; visiem skaidrs, cik labi tie labi ir. Prāta Vētras koncerta publikas sajūsma un bērni, kas zināja dziesmu vārdus no galvas. Un kas par panākumu, visus tos dabūt uz Adelaidi! Sekmīgs tautas deju uzvedums, kas tik svarīgs, lai piesaistītu mūsu jaunatni un dotu tiem piedalīšanās prieku. Eleganta jaungada balle.

KD saved mūsu tautiešus kopā tā, kā neviens cits notikums mūsu sabiedrībā. Bija sabraukuši no Austrālijas pilsētām, no laukiem, no Jaunzēlandes, bija tādi, kas piedalās regulāri, bet arī tādi, ko tieši šīs KD pievilka, kuri sen nav latviešos piedalījušies.

Bija sarīkota vesela virkne sanākšanu pēc sarīkojumiem, kur ļaudis acīmredzami gribēja sanākt kopā pavadīt vakaru. Sadziedāšanās vakari pēc kopkora koncerta citus gadus arī bija jauki, bet šoreiz izvēlējās to rīkot kā visiem atklātu vakaru. Jaunieši sanāca un priecājās, vai tas nav traki? No kurienes tad mēs domājam, ka nāks mūsu sabiedrības nākotne?

Katrs, kurš ir piedalījies KD rīkošanā, zina, cik tas ir milzīgi liels darbs. Tīšu prātu meklēt vainas un tās publicēt, kāpēc, mīļie ļautiņi, kāpēc?

Ilze Tomass (Thomas)
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com