Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valsts svētku viesi

„Latvijas klasiskās mūzikas huligāni“ – grupa DAGAMBA

Laikraksts Latvietis Nr. 523, 2018. g. 9. nov.
Jānis Čečiņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

DAGAMBA 2018. g. janvārī, Cēsīs. FOTO no DAGAMBA arhīva.

DAGAMBA ir plaši pazīstama ne tikai vien visā Latvijā, bet arī daudzviet citur Eiropā. Šogad viņi ieguva Zelta mikrofonu par 2017. g. Latvijas labāko instrumentālās mūzikas albumu un bijuši koncerttūrēs Igaunijā, Ukrainā, Turcijā un Krievijā, kā arī vairākkārt izpārdevuši koncertus Latvijas nozīmīgākajās koncertzālēs. Kaut viņi jau vairākus gadus Eiropā rīko plašas koncerttūres, šogad novembrī, Sidnejas Latviešu biedrības aicināti, viņi pirmo reizi dosies uz Austrāliju.

Grupa sastāv no 5 apdāvinātiem mūziķiem: Valters Pūce, Antons Trocjuks, Dainis Tenis, Hamidreza Rahbaralam, Arturs Jermaks.

Delfi par viņiem raksta: „DAGAMBA savā spēlē apvieno Austrumu un Rietumu mūzikas tradīcijas un rada pavisam jaunu, ārkārtīgi aizraujošu un spēcīgu skanējumu. Mūziķi drosmīgi dodas vēl neapgūtās mūzikas pasaulēs, kas piedod izpildījumam neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti. Grupas skaņdarbi Valtera Pūces un Daiņa Teņa aranžējumā ir viennozīmīgi iespaidīgi – vai tas būtu Bēthovena skaņdarbs vai fragments no „Led Zeppelin“.“

DAGAMBA Austrālijā uzstāsies četras reizes. Vispirms ar patstāvīgu koncertu Sidnejā 11. novembrī, tad 17. novembrī Melburnas Valsts svētku akta koncertā un 18. novembrī Valsts svētku Noslēguma vakarā, bet 23. novembrī, Sidnejas Simtgades ballē Jaundienvidvelsas parlamenta ēkā viesi varēs izdejoties pie DAGAMBA simtgades mūzikas klāsta.

Jānis Čečiņš
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com