Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Simtgades karogu uzvelk pirmo reizi

Tas plīvos Valsts svētkos Austrālijā un Jaunzēlandē!

Laikraksts Latvietis Nr. 520, 2018. g. 20. okt.
Anita Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Skolas audzēkņi un saime ar karogu Melburnas Latviešu nama pagalmā; karogu tur Roberts Birzulis un Anika Rone. FOTO Lija Andersone.

Skolas audzēkņi un saime Melburnas Latviešu nama pagalmā. FOTO Lija Andersone.

Anita Andersone ar māc. Cālīti turot karogu Latvijā. FOTO E. Samulis.

Sestdienas, 8. septembra, dzestrā, saulainā pavasara rītā Melburnas Latviešu namā bija iespēja piedalīties īpašā notikumā – Latvijas Simtgades svētku karoga uzvilkšanā – pirmo reizi Austrālijā.

Nama pagalmā pulcējās paliels skaits tautiešu, kuri bija iegriezušies Namā tajā rītā, to starp Daiļamatnieku kopas darbnīcas dalībnieki un 3ZZZ raidstacijas Latviešu raidījuma komandas pilnsapulces dalībnieki – kopā pāri simtam. Karoga uzvilkšana notika Melburnas Daugavas skolas mācību dienas ievada ietvaros.

Šī rindiņu rakstītāja sniedza īsu paskaidrojumu par karoga nozīmi un kā tas nokļuvis Austrālijā – ar īpašu pretimnākšanu no Kultūras Ministrijas Simtgades biroja. Karogu uzvilka Daugavas skolas audzēkņi, kopā nodziedot Daugavas skolas himnu Daugav' abas malas.

Karogs tālāk ceļos par Austrāliju novembra mēnesī, kopā ar Valsts svētku goda runas teicēju no Latvijas – māc. Juri Cālīti, nokļūstot arī Jaunzēlandes kopienas Kraistčerčas Valsts svētku atzīmēšanā, ar māc. Kolvina Makfersona starpniecību. Karoga ceļojums pilnveidosies, simtgadei izskanot Austrālijas latviešu Kultūras dienās Adelaidē.

Anita Andersone
MLOA priekšsēde, LAAJ vicepriekšsēde (Viktorijā)



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com