Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu valoda

Tās tagadne un nākotne ir atkarīga no mums pašiem

Laikraksts Latvietis Nr. 519, 2018. g. 13. okt.
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VejonisRaimonds150

„Latviešu valodas saglabāšana nav tikai valsts institūciju pienākums un uzdevums. Valodas tagadne un nākotne ir atkarīga no mums katra – lietosim latviešu valodu ik dienas ar lepnumu, mācīsim latviešu valodu saviem bērniem un mazbērniem, mudināsim citus apgūt latviešu valodu,“ uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 2018. gada 5. oktobrī, Rīgas pilī, atklājot Valsts valodas komisijas starptautisko konferenci Valoda un valsts.

Valsts prezidents atzīmēja, ka viens no Latvijas valsts mērķiem ir nodrošināt latviešu valodas pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem. To, lai mūsu valoda skanētu vienmēr, vislabāk var garantēt pašiem sava valsts. Tomēr valoda ir dzīva, tā attīstās kopā ar sabiedrību, kas ik dienas gan neformālā, gan oficiālā saziņā to izmanto, kopj un nepārtraukti pilnveido.

Valsts prezidents apsveica Valsts valodas komisiju ar rakstu krājuma Reformācija un valoda atvēršanu un uzsvēra, ka grāmatā apkopotie iepriekšējās Valsts valodas komisijas konferences referāti dos iespēju daudz plašākam interesentu lokam uzzināt par reformācijas nozīmi latviešu valodas attīstībā.

Plašāk par Valsts valodas komisiju: https://ej.uz/nsy4.

Valsts prezidenta kanceleja
05.10.2018.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com