Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Piedalās Skandināvu festivālā Brisbanē

Vikingu taures un latviskā garša

Laikraksts Latvietis Nr. 517, 2018. g. 28. sept.
Ance Deksne -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
BrisbanesLatviesuBiedriba

Dejotāji. FOTO Svila Photography.

Telts ar ēdieniem. FOTO Garens Krūmiņš.

Brisbanes Latviešu biedrība (BLB) pirmo reizi un ar plašu vērienu piedalījās Brisbanes Skandināvu festivālā

Dažus mēnešus atpakaļ saņēmām vilinošu uzaicinājumu no festivāla organizatoriem piedalīties šī gada festivālā. Festivālā parasti piedalās Dānija, Zviedrija, Norvēģija, Somija, Igaunija un šogad arī mēs – Latvija. Mēs, BLB komiteja, droši varam teikt, ka 9. septembra diena bija viena no visspilgtākajām dienām šajā gadā, jo iepazīstinājām un priecējām lielu skaitu brisbaniešu ar to, kas mūsu sirdīm ir visvairāk tuvs – mūsu latviskais mantojums.

Mūsu BLB telts bija vareni izgreznota un izpušķota un vilināja lielu apmeklētāju skaitu, kuri varēja baudīt pīrāgus, veģetāros sēņu pīrāgus, desiņas ar štovētiem kāpostiem, rupjmaizi un marinētus gurķus, kā arī veldzēties ar Robe Town Brewery alu. Plkst. 11.00 jautrību turpinājām uz galvenās skatuves, kur muzikanti (Ance Deksne, Jasmīne Lācis-Lī (Lee), Valda Biezaitis un Džeisins Lī (Jason Lee)) vadīja brangu danču segmentu. Paldies lieliskajiem danču demonstrētājiem (Zane Strads, Anna Zunde, Peter Kamols, Garen Krūmiņš) par neatlaidīgo un enerģisko dancošanu! Pateicoties jums, festivāla dejas grīda bija pilna lustīgu dejotāju! Plkst. 12.30 Māra Siksna kultūras nojumē iepazīstināja apmeklētājus ar Latviešu tautas tērpiem. Visi varēja pārliecināties par mūsu tautastērpu krāšņumu un novadu niansēm tajos.

Ja jums kādreiz sanāk būt Brisbanē septembrī, noteikti apmeklējiet šo festivālu – lieliska diena būs garantēta! Festivālā iespējams baudīt skandināvu tautu ēdienus, dzērienus, kultūru un visādas citas aktivitātes, kā piemēram Lego spēles bērniem, Vikingu teltis, kā arī IKEA mēbeļu uzstādīšanas sacensības.

Sakām vissirsnīgāko paldies festivāla organizētājiem, mūsu lieliskajiem palīgiem festivāla dienā un sagatavošanās stadijās, kad ilgas stundas tika pavadītas nama virtuvē un mājās pie pavarda; dejotājiem, dziedātājiem, mūziķiem, pateicība korim Baltika, Mārai Siksnai, Garenam un Simeonam par fotografēšanu, un visiem mūsu atbalstītājiem – bez jums šī diena nebūtu iespējama!

Ance Deksne
BLB komunikāciju koordinatore
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com