Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Austrālijas latvieši Adelaidē gatavojas Kultūras dienām!

AL57.KD notiks šī gada nogalē Adelaidē

Laikraksts Latvietis Nr. 517, 2018. g. 28. sept.
Rūdis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL57KD

Rīcības komiteja aicina visus pasaules latviešus uz vareniem un kultūras bagātiem svētkiem – Austrālijas latviešu 57. Kultūras dienām, kas ir nepilnu 100 dienu attālumā. Dienu programmā ietilpināti interesanti sarīkojumi, kas domāti visām paaudzēm un interešu grupām.

Svētku nedēļa iesāksies tieši pēc Ziemassvētkiem – 26. decembrī ar svētbrīdi Sv. Pētera dievnamā. Pēcpusdienā notiks oficiālā svētku Atklāšana ar koncertu, kam sekos danču vakars Latviešu namā Tālavā. Atklāšanā varam sagaidīt oficiālās runas, apsveikumus un muzikālus priekšnesumus, ieskaitot Melburnas vīru kori Veseris.

Sidnejas Latviešu teātra sagatavotā izrāde 100 gadi 100 minūtēs notiks 27. decembrī. Tūlīt pēc tam sekos muzikālo priekšnesumu vakars Zem zvaigznēm; arī Latviešu namā Tālava. Vakarā uzstāsies Austrālijas latviešu talanti ar dziesmām un jauku mūziku.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) slavenais vīru koris Gaudeamus diriģenta Ivara Cinkusa vadībā mūs iepriecinās ar skanīgām dziesmām 28. decembrī. Gaudeamus ir pasaules mērogā pazīstams, izcils latviešu vīru koris, kas ir uzstājies vairākās pasaules valstīs. Tieši pēc koncerta dejotāji mūs iepriecinās ar Tautas deju lieluzvedumu Adelaides Universitātes Skotu teātrī. Uzvedumā piedalīsies dejotāji no visām Austrālijas kopām un arī no Latvijas. Tautas deju uzvedums jau no agrākām KD paliek kā viens no populārākiem sarīkojuma kalendārā.

Nākamajā dienā, 29. decembrī, mēs varam būt liecinieki tautas deju ansambļa Rotaļa uzvedumam Pa saules ceļu. TDA Rotaļa ir ļoti augstas kvalitātes deju grupa no Latvijas un ar savu pirmo ceļojumu uz Austrāliju noteikti iepriecinās apmeklētājus ar precīziem un drošiem dejas soļiem. Pēc uzveduma, vakarā, Norvudas koncerta zālē plkst. 19.00 uzstāsies vispopulārākā Latvijas mūzikas grupa Prāta Vētra, piedāvājot mūziku katrai paaudzei. Katrā latviešu mājā var atrast Prāta Vētras atskaņojumus, un Rīcības komiteja ir ļoti priecīga, ka Prāta Vētra uzstāsies ar pirmo Austrālijas koncertu Adelaidē.

Adelaides Universitātes Elder zālē 30. decembrī ir paredzēts Kopkora koncerts, kas ir kulminācijas sarīkojums svētku programmai. Tajā pulcēsies dziedātāji no visās Austrālijas un Latvijas, kas iepriecinās apmeklētājus ar skanīgām dziesmām. Koncertu vadīs ilggadīgais Adelaides Filharmonijas kora diriģents Aldis Sils. Bagātā dziesmu programma ar pazīstamām un arī ar mazāk pazīstamām dziesmām noteikti būs emocionāls pārdzīvojums visiem klausītājiem. Aicinām visus apmeklēt šo koncertu, jo latviešu sirdīm vistuvāk ir dziesma.

Kultūras dienas, kā parasti, noslēgsies ar grandiozu balli, kur būs izdevība baudīt un pārbaudīt, vai KD mērķis stiprināt kultūru un tautu būs sasniegts. Noslēguma balle notiks ļoti skaistajā un glaunajā Adelaides pilsētas namā pašā Adelaides centrā. Ballē var sagaidīt ļoti garšīgas vakariņas kopā ar Dienvidaustrālijas vīniem, kas ir pasaules mērogā augstākā kategorijā. Nenokavējiet šo sarīkojumā un izmantojiet vēl izdevību pabūt kopā ar citiem latviešiem pēc izbaudītajām dienām.

Kultūras dienu programmā arī paredzēti saviesīgie vakari, Ģimeņu diena, mākslas izstāde un citi interesanti pasākumi. Atgādinām ieinteresētiem regulāri ieskatīties mūsu oficiālajā tīmekļa lappusē www.alkd.org.au, lai uzzinātu jaunāko informāciju. Mājaslapā ir ziņas par sarīkojumu laikiem, vietām un biļešu iegādi.

Kultūras dienas ir Austrālijas latviešu vislielākie un svarīgākie svētki, un dienu programma ir domāta visiem gadagājumiem. Kultūras dienas ir arī mūsu latviešu tautas simbols mūsu mītnes zemē. Kamēr mēs svinam Latvijas 100 gadu pastāvēšanu, mēs arī atzīmējam 70 gadus kopš latvieši iebrauca Adelaidē. Mēs esam tik tālu nākuši, bet tomēr arī vēl daudz ko iet! Brauciet uz Adelaidi un svinēsim kopīgi Austrālijas Latviešu 57. Kultūras dienas!

Rūdis Dancis,
Austrālijas Latviešu 57. Kultūras dienu Rīcības komitejas priekšsēdis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com