Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Saeimas deputātu kandidātu diskusijas ASV

Rīko Amerikas Latviešu apvienība, sadarbībā ar vietējām organizācijām

Laikraksts Latvietis Nr. 517, 2018. g. 28. sept.
ALA (Amerikas Latviešu apvienība) -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Amerikas Savienotās Valstīs dzīvo aptuveni 15 tūkst. balsstiesīgo Latvijas pilsoņu. Vadoties pēc Centrālās Vēlēšanu komisijas sniegtās informācijas, ārpus Latvijas dzīvo 130 702 jeb 8,44% balsstiesīgo pilsoņu, kas tādējādi tiem dod iespēju ievēlēt aptuveni astoņus deputātus.

Šogad ASV ir izveidots rekordliels skaits iecirkņu – 21 iecirknis 16 pavalstīs un Kolumbijas apgabalā. Tas ir lielākais vēlēšanu iecirkņu skaits vienā valstī ārpus Latvijas.

Lai veicinātu aktīvāku Latvijas balsstiesīgo iedzīvotāju iesaistīšanos Latvijas 13. Saeimas vēlēšanās Amerikas Latviešu apvienība kopā ar vietējām organizācijām rīkoja priekšvēlēšanu diskusijas trijās ASV pilsētās – 7. septembrī plkst. 20.00 (pēc vietējā laika) Vašingtonā, D.C., 8. septembrī plkst. 17.30 (pēc vietējā laika) Ņujorkā un 9. septembrī, plkst. 13.00 (pēc vietējā laika) Čikāgā.

Diskusijas tiešraide no Vašingtonas D.C. bija skatāma tiešraidē Facebook Live, American Latvian Association Facebook lapā 7. septembrī plkst. 20.00 pēc vietējā laika. Diskusijas vadīja žurnālists un raidījumu vadītājs Ansis Bogustovs.

Tikšanās laikā kandidātiem bija iespēja sniegt savu redzējumu par jautājumiem, kas svarīgi kā Latvijas iedzīvotājiem, tā ikvienam, kam nav vienaldzīga Latvijas attīstība nākotnē.

Amerikas Latviešu apvienība aicināja diskusijās piedalīties pārstāvjus no visiem 16 CVK iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem.

Diskusijās piedalījās seši partiju pārstāvji – Gatis Eglītis (Jaunā konservatīvā partija), Rihards Kols (Nacionālā apvienība), Māris Graudiņš (Progresīvie), Vita Anda Tērauda (Attīstība/Par!), Andris Rubins (Latviešu Nacionālisti), Zanda Kalniņa-Lukaševica (Jaunā Vienotība).

„Mēs esam gandarīti, ka šo partiju pārstāvji atrada laiku satikties ar Latvijas vēlētājiem ASV, uzklausīt viņus un nodot savas partijas vēstījumu. Šādas tikšanās izglīto, palīdz izdarīt izvēli un mudina doties uz vēlēšanām,” uzsvera Amerikas Latviešu apvienības priekšsēdis Pēteris Blumbergs. „Amerikas latvieši augstu vērtē sasniegto abu valstu savstarpējās attiecībās un cer, ka Latvijas ekonomiskā un politiskā attīstība turpināsies, cienot un ievērojot Rietumu demokrātijas vērtības. Domāju, ka tas būs galvenais mūsu vēlētājiem šeit, Amerikas Savienotajās Valstīs.“

Amerikas Latviešu apvienība



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com