Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Melburnā notiks Skolotāju konference

Rīkotājs – LAAJ Skolu nozare

Laikraksts Latvietis Nr. 515, 2018. g. 27. aug.
Ļena Rumpe -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Skolotāja Dace māca skolēnus ClassFlow programmā. FOTO no D. Konopeckas personīgā  arhīva.

13., 14. oktobrī Melburnas Latviešu namā un skolā Daugava notiks Austrālijas nedēļas nogales skolu skolotāju konference. Aicināti arī pārstāvji, kas vēlas organizēt savu latviešu skolu vai pulciņu vietās, kur mīt latvieši, bet skoliņu vēl nav.

Programmā ir plānots gūt priekšstatu par 2018. gada jūlijā notikušo diasporas skolotāju forumu un semināru, uzzināt par aktualitātēm LAAJ Skolu nozares darbībā. Skolotāju konferences ietvaros turpināsim pagājušā gadā iesākto tradīciju – vērot atklātās nodarbības skolā. Pēc stundām skolotāji tiks aicināti uz meistardarbnīcu Neslēp sveci zem pūra, kur varēsim dalīties ar saviem īpašiem, jau pārbaudītiem latviešu valodas mācīšanas paņēmieniem ar citiem skolotājiem. Svētdienas rīta stunda būs atvēlēta vidusskolas skolotājiem un tālmācības programmas demonstrējumam.

Konferencē bez mūsu pašu Austrālijas lektoriem būs arī īpašs viesis no Latvijas. Skolotāja Dace Konopecka 22 gadus ir strādājusi un joprojām strādā par skolotāju bērniem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda. Viņa māca bērnus no 1. – 12. klasei, kā arī pieaugušos, kas pārsvarā ir iebraucēji no dažādām valstīm. Dace piecus gadus ir vadījusi nometnes diasporas bērniem, kurās piedalījās arī bērni no Austrālijas. Dace ilgstoši sadarbojas ar Latviešu valodas aģentūru un ir viena no skolotājām, kas strādā tālmācības ClassFlow programmā.

Viņa vēros stundas un dalīsies ar savu pieredzi trijās Austrālijas skolās: 13. oktobrī skolotāju konferencē Melburnā, 20. oktobrī – Adelaidē un 27. oktobrī – Sidnejā. Dacei ir padomā arī kāda lekcija, un viņa stāstīs un rādīs, kā darbojas tālmācības programma ClassFlow.

Precizēta programma būs pieejama septembra vidū. Sekojiet līdzi informācijai laikrakstos vai rakstiet: laaj.izglitiba@gmail.com

Dalībnieku pieteikuma anketas pieprasīt pa epastu; jāpiesakās līdz 20. septembrim. Anketu var aizpildīt arī elektroniski šeit: https://www.surveymonkey.com/r/ZZM6ZWN

Gaidīsim jūs Melburnā!

Ļena Rumpe
LAAJ Skolu nozares vadītāja

Laikraksta „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com