Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvija nemainīgi atbalsta Gruziju

Atbalsta tās suverenitāti un teritoriālo vienotību

Laikraksts Latvietis Nr. 513, 2018. g. 15. aug.
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

E. Rinkēvičs apmeklē administratīvo robežlīniju ar Dienvidosetiju pie Odzisi ciemata. FOTO Lietuvas Ārlietu ministrija.

Lai piedalītos 2008. gada augustā notikušās Krievijas agresijas Gruzijā piemiņas pasākumos un apliecinātu nemainīgu atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, š.g. 6. un 7. augustā, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar Ukrainas vicepremjeru, Polijas un Lietuvas ārlietu ministriem uzturējās darba vizītē Gruzijas Republikā.

Ministrs piedalījās Gruzijas parlamentā rīkotajā apaļā galda diskusijā par ilgtspējīga miera un drošības jautājumiem un apmeklēja administratīvo robežlīniju ar Dienvidosetiju pie Odzisi ciemata. Savukārt piemiņas pasākumu laikā ministrs nolika vainagu Muhatgverdi (Mukhatgverdi) kapsētā Tbilisi, pieminot Gruzijas militārpersonas, policistus un civiliedzīvotājus, kas krita augusta kara laikā 2008. gadā.

„Šodien Tbilisi kopā ar kolēģiem no Polijas un Lietuvas, kā arī Ukrainas vicepremjeru mēs paužam nemainīgo atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, jo 2008. gadā sāktā Krievijas agresija brutāli pārkāpa starptautisko kārtību un starptautisko attiecību principus. Tā atklāti iebruka neatkarīgā un suverēnā valstī. 2014. gadā Krievija īstenoja nelikumīgo Krimas aneksiju. Latvija bija okupēta vairāk nekā 50 gadus, tādēļ mēs šodien esam šeit, lai ne tikai pieminētu 2008. gada augusta Gruzijas kara upurus, bet paustu solidaritāti Gruzijas tautai un atgādinātu pasaulei, ka agresija pret suverēnām valstīm nav pieļaujama. Bažas rada arī notikumu attīstība Abhāzijas un Dienvidosetijas reģionos Gruzijā, tai skaitā robežšķērsošanas punktu slēgšana gar Abhāzijas reģiona administratīvo robežlīniju. Šīs darbības ir pretrunā ar centieniem uzlabot drošību un dzīves apstākļus konfliktā skartajiem iedzīvotājiem, kā arī negatīvi ietekmē cilvēktiesību situāciju un stabilitāti šajā reģionā,“ uzsvēra E. Rinkēvičs. 

Ministrs arī pauda Latvijas atbalstu Gruzijas virzībai uz NATO. „Gruzija ir svarīgs NATO partneris, kas ieņem nozīmīgu vietu alianses darba kārtībā. Zīmīgi, ka NATO samitā Briselē atkārtoti apstiprinājām politisko un praktisko atbalstu un sadarbību ar Gruziju,“ sacīja E. Rinkēvičs.

Vizītes laikā E. Rinkēvičs tikās ar Gruzijas prezidentu Georgiju Margvelašvili (Georgi Margvelashvili), parlamenta priekšsēdētāju Irakliju Kobahidzi (Irakli Kobakhidze), premjerministru Mamuku Bahtadzi (Mamuka Bakhtadze) un ārlietu ministru Dāvidu Zalkaliani (David Zalkaliani).

LR Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com