Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Arī Pertas „Zīļuks“ svin Jāņus

Mazliet aizkavējušās ziņas

Laikraksts Latvietis Nr. 512, 2018. g. 8. aug.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Jāņuguns Latviešu centrā. FOTO Hetera (Heather) Jēps.

„Zīļuks“ svin Jāņus ar visiem jāņubērniem. FOTO Hetera (Heather) Jēps.

Šī gada 23. jūnijā, Līgo vakarā, faktiski pēcpusdienā, Pertas Latviešu Centra pagalmā bija sanākuši Zīļuka bērni ar māmiņām un ciemiņiem, lai svinētu Līgo svētkus. Bija vaiņagu pīšana, dziedāšana, cepšana uz dzīvas uguns. Jāņuguns dedzināšana un, kā ir pareizi, dedzinājām arī vecos, iepriekšējo gadu Jāņu vaiņagus. Nu viss, kā jau Jāņos pienākas. Lai nu mūsu Jāņuguns nebija liela, mums tā bija pietiekoši liela, lai mums ļautu droši lēkt tai pāri.

Bija sanākuši gan lieli, gan ne tik lieli Jāņu bērni un ar vaiņagiem galvās. Nu un kādi tad bija tie vaiņagi? Nu taču: visa laba Jāņu zāle, ko plūc Jāņu vakarā. Tātad, labi vien bija. Tā pie savas mūzikas varējām arī dancot. Uz mūsu Jāņiem mums bija arī ciemiņi no Latvijas, tie varenie Divriteņu, Divkontinentu motociklu braucēji, kuri bija atgriezušies no Latvijas, lai atkal turpinātu savu ceļojumu pāri mūsu un Āzijas kontinentam, atpakaļ uz Latviju. Zinādami, ka viņi brauc pie mums tieši no Latvijas un uz Jāņiem, viņi mūs arī varēja pacienāt ar Latvijas alu, kā jau Jāņos pienākas. Kad nu bijām ēduši, dzēruši, lēkājuši pāri pār ugunskuru un arī dancojuši, pienāca arī laiks iet uz mājām.

Paldies visiem, kuri bija mūsu Jāņus kuplinājuši, un Zīļuka bērni bija mācījušies par to, kā latvieši svin Jāņus. Gaidīsim savus Jāņu bērnus atkal nākamgad.

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com