Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Izcilā Latvijas koklētāja Laima Jansone

Patreiz viesojas Austrālijā

Laikraksts Latvietis Nr. 498, 2018. g. 1. apr.
Anita Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Laima Jansone Sv. Pētera baznīcā, Adelaidē. FOTO Rūdis Dancis.

LV100_KM_LAAJ

PBLA

PBLA

Šī gada martā/aprīlī izcilā Latvijas koklētāja Laima Jansone viesojas Austrālijā, lai sniegtu koklēšanas meistarklases un koncertus četros latviešu centros – Adelaidē, Melburnā, Brisbanē un Sidnejā. Šī ir Laimas trešā viesošanās Austrālijā, pirmo reizi piedaloties Sidnejas Jaunatnes dienās 2011. gadā un 2015. gadā kopā ar Latvijas delegāciju, sveicot Rīgas māsas pilsētu Kērnsu.

Trīsdesmit gadus jaunā Laima Jansone dzimusi Rīgā. Beigusi Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas Mūzikas vēstures un teorijas nodaļu 2007. gadā un pēc tam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Etnomuzikoloģijas nodaļu. Studijas turpinājusi Erasmus apmaiņas programmā – Žana Sibeliusa Mūzikas akadēmijā Helsinkos.

Laima Jansone ir ieguvusi plašu atzinību savā etnogrāfiskās kokles spēlē, pārvaldot dažādas spēles tehnikas un plašu tradicionālu repertuāru. Viņai tuva arī ir improvizācija, un viņa labprāt saspēlē ar citiem mūziķiem, izveidojot novatoriskus multimedija uzvedumus, piesaistot māksliniekus no dažādiem mākslas žanriem, to starpā arī dejotājus.

Laima ar savu virtuozo kokles spēli ieguvusi arī starptautisku atzinību un 2011. gadā kļuva par pirmo Latvijas mūziķi, kas uzstājusies mūsdienu tautas mūzikas ietekmīgajā gadatirgū WOMEX (World Music Expo). Laima rīko koklēšanas nometnes un bieži koncertē ārzemēs.

Laima Austrālijā priecājās par iespēju saspēlēt ar koklēšanas interesentiem un aicina uz apmācībām ik vienu spēlētāju, arī iesācējus. Laima cer nākotnē izveidot plašu pasaules koklēšanas tīklu ar domu sadarboties vienlaicīgajā kokles saspēlē, apvienojoties no visām pasaules malām, piesaistot koklētājus arī no Austrālijas! Aicinām pieteikties uz meistarklasēm, kas notiks katrā pilsētā dienu pirms koncerta un koncerta dienas rīta posmā. Mīļi gaidīti koklētāji visos līmeņos, arī iesācēji. Ja nav savas kokles, kokle tiks piemeklēta!

Par īpašiem notikumiem Laimas dzīves gaitās, arī par to kā, kokle ienāca Laimas dzīvē, varēs uzzināt, apmeklējot jaunās mākslinieces koncertus!

Austrālijas tūres otrā daļa:

Brisbanē

Meistarklases sestdien, 7. aprīlī, un svētdien, 8. aprīlī (no rīta, pirms koncerta), Brisbanes Latviešu namā.

Koncerts svētdien, 8. aprīlī, plkst.14.00, Brisbanes Latviešu namā, 24 Church St, Wooloongabba.

Rīko: Ance Deksne ance46@hotmail.com

Sidnejā

Meistarklases sestdien, 14. aprīlī un svētdien, 15. aprīlī (no rīta, pirms koncerta), Sidnejas Latviešu namā, 32 Parnell St, Strathfield. (Pieteikties: Ievai Lapiņai ieva_lapina@hotmail.com)

Koncerts svētdien, 15. aprīlī, plkst.14.00 Sidnejas Latviešu namā, 32 Parnell St, Strathfield

Rīko: Sidnejas Latviešu biedrība, admin@slb.org.au

Anita Andersone,
LAAJ vicepriekšsēde (Viktorijā),
Laimas Jansones koncertturnejas koordinētāja
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com