Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Baltijas valstis atklāj simtgades svinības Japānā

Ar Maestro Gidona Krēmera un „Kremerata Baltica“ koncertu

Laikraksts Latvietis Nr. 498, 2018. g. 1. apr.
Latvijas vēstniecība Japānā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Kremerata Baltica“ Japānā. FOTO Tony Samuel.

14. februārī trīs Baltijas valstis ar Maestro Gidona Krēmera un Kremerata Baltica koncertu, kam sekoja svinīga pieņemšana koncertzālē Suntory Hall, atklāja simtgades svinības Japānā.

Svinību atklāšanu ar savu klātbūtni pagodināja Japānas kroņprincis Naruhito un kroņprincese Masako. Koncertu apmeklēja Japānas parlamenta un valdības pārstāvji, kā arī masu mediju, Japānas kultūras, biznesa un diplomātisko aprindu pārstāvji. Japānas-Latvijas un Japānas-Lietuvas parlamentārās sadraudzības grupas priekšsēdētājs Hirofumi Nakasone uzrunā apsveica trīs Baltijas valstis simtgades svinībās. Hirofumi Nakasone slavēja dziesmas un mūzikas spēka nozīmīgumu neatkarības atgūšanas procesā un uzsvēra, cik svarīgi ir stiprināt sadarbību starp Japānu un Baltijas valstīm.

Maestro Gidons Krēmers un Kremerata Baltica Japānā ir iemīļoti un ir labi zināmi; 2009. gadā kamerorķestris Kremerata Baltica ieguva Japānas Mākslas asociācijas Praemium Imperiale īpašo balvu jaunajiem māksliniekiem, savukārt 2016. gadā par izcilo mūža ieguldījumu Praemium Imperiale balvu saņēma latviešu vijoles virtuozs un diriģents Gidons Krēmers.

Koncerta noslēgumā rīkotā pieņemšana ir viena no Latvijas Ārlietu ministrijas un Lietuvas Ārlietu ministrijas koordinētajām Publiskās diplomātijas programmas norisēm Simtgades ietvaros. Pasākums tika organizēts, sadarbojoties Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vēstniecībām Japānā.

Latvijas vēstniecība Japānā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com